[]

İlk kez deniz tatili (Antalya ve civar yerleri)

Bugüne kadar hep yurtdışı gezine gideceğim deniz tatilini hep örteledim. 2019'dakini saymazsam eğer ilk kez deniz tatiline gideceğim. Niyetim mayıs ayında Antalya dolaylarına gitmek. Fethiye'ye gitmiştim, yamaç paraşütü yapmaya.

Mesele gitmek değilde gittiğimde ne yapacağımı bilmiyorum. Maksat kafamı dinlemek, denize gelip iki kulaç atmak filan filan. Otele - plaj arası mekik dokumak mı bütün mevzu? Böyleyse pek bir şey yok o zaman.

Birde sosyal medyada iki lahmacun bir ayran 564846 lira paylaşımları yapmak istemiyorum.

 
"Otele - plaj arası mekik dokumak mı bütün mevzu?"

Deniz tatilinin neye benzeyeceğini siz belirleyeceksiniz. Konaklama tercihiniz herşey dahil otelde kalmak ve tatil bitene kadar otelden çıkmamaksa, tatili otel-yemek-plaj arasında mekik dokuyarak geçirirsiniz. Bu da bir tercihtir. Ben gittiğim bölgede yakın yerlerdeki yerleşimleri, koyları, antik kentleri, varsa dere tepe dolaşıp doğal güzellikleri gezmeyi seviyorum mesela.
Araç varsa Kaş tavsiye ederim. Kemer de Antalya'ya yakınlığı ve hiç değilse yürüyüş yapacak alan olması açısından güzel. Belek bana hep çok sıkıcı gelmiştir.

Phaselis, termesos, olimpos, aspendos, düden, kurşunlu gezmeden dönmeyin.
  • zihua  (13.03.22 21:43:14) 
HD, UHD çalışan oteller için konuşayım. Zaten öğün yemekleri, arada çay kahve veya alkol, SPA, animasyon, havuz, deniz, belki su sporları veya yoga falan derken gün bitiyor akşamında da güzel bir a la carte restoran + gece bitene kadar alkol. Bu kadar. Dünyanın en lüks oteline git 4 geceden fazlası baymaya başlar. Ki ben çok lüks önermem ortam acayip kasıntı oluyor, gram eğlencesiz, soğuk. Biraz orta ayar olunca gelen insanlar da rahat oluyor.


  • uvcray  (13.03.22 21:45:39) 
@zihua -- Araba yok maalesef. Amaç denize girmek. Sedef hastalığı için.

@uvcray -- HD ile UHD otellere pek niyetim yok zaten. Kalacağım 4 gece olacak. Bunun sebebi de dediğim gibi denize girip, girip çıkmak. Sağda solda yemeği yer, akşamında alkolü alırım.
  • put it in your appropriate place  (13.03.22 22:04:59) 
Deniz tatili = tatil.
Denize gidilmiyorsa bence tatilin bir anlami yok, kadikoyu gezmekle paris merkezi gezmek ayni bence.

Para sorunu yoksa uhd otele git, mis gibi vakit gecirirsin.
Sikilmaya pek vaktin olmaz ama sikilirsan da turlar var otelin icinden alabilirisn ya da ilce merkezinden.

Zaten antalya'ya gidiyorsan milyon tane alternatifin var.
Sadece arkeolojik yerleri gezmeye kalksan 1 ay gezersin.
Laf olsun diye tekne turuna ciksan 1 gununu aliyor.
Antalya varken baska tatil yeri secenleri hic anlamam.
  • divit  (13.03.22 23:13:57) 
önce bir ege yap. antalya'yı hiç sevmem.

imkan varsa şuraya git.

www.sixsenses.com
  • gabe h coud  (13.03.22 23:54:31) 
Mart bitiyor ve havaların ısınması nisan sonunu bulacak gibi. Mayıs ayında deniz çok da sıcak olmayabilir. Bence tatili hazirana kaydırın.


  • licorne  (14.03.22 18:48:42) 
İhtiyacın bence Marmaris. Geçen yaz 4-5 gün The Beachfront otelde kalmıştık. Otelin konumu çok iyiydi, sahilde birçok yemek yenebilecek güzel restoran mevcut. Maddi problem yoksa herşey dahil yerine yarım pansiyon kalınabilir.

Denizden sonra uzun sahil şeridinde yürüyüp gece hayatına akabilirsin yada plajda ay ışığında sessizce biranı/şarabını yudumlarsın.
  • Northern Mariner  (14.03.22 20:35:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.