[]

Egzama sabun kullanımıı

>>Herkese merhaba, hayatımda ilk defa ben de bu olayla tanıştım. Cildimle ilgili hiç bir problem yasamamıstım uzun süredir.

Bir süredir iş yerinde yoğun çalışıyoruz. Herhangi bir olumsuz durum yok patronların tavrında vs.Fakat aksam da calısıyorum zaman zaman yetismedigi için. Genel olarak stresli hissetmiyorum aslında, uykum düzenli. Ya stresten oldu ya da sabun, kolonya vs kullanımından diye düşünüyorum.

Dermatolog hem nemlendirici hem de pomad krem verdi, biraz azaldı gibi ama tam gecmedi. Nemlendiricinin etkisi geçince hemen sertleşiyor elimin üst tarafı.

Kolonya kullanmı 2 aydır yok, kullandıgım sabunu da degıstrımek ıstıyorum, egzamadan muzdarip olanlar ne tür sabun kullandınız günlük kullanım için?

Egzama tedavi edici sabundan ziyade günlük kullanım için sabun bakıyorum aslında. Evdeki sabunu kullanmıcam.

Bir de havuza yazılacaktım tekrar. Klor iyi gelmez mi acaba? Ertelesem mi?

Ne önerirsiniz?

 
Ben zeytinyağlı Dalan kullandım bir süre fakat asıl geçiren şey antihistaminik ve dermatop isimli bir krem oldu.
Not: ayrıca kremler sadece belirtiyi yok ediyor asıl oluşum nedenini bulup yok etmek gerekiyor bende antihistaminik işe yaradı. Uzun süre geçmezse başka doktora tekrar gidin derim.

  • uvcray  (13.03.22 17:17:43 ~ 17:24:28) 
Migrosta keçi sütlü bir sabun vardı bez torba içinde. Adını markasını unuttum, güzel bir sabundu


  • kisa  (13.03.22 17:41:28) 
Baktım da Olivos olmalı


  • kisa  (13.03.22 19:30:39) 
Bir akrabam yıllardır ilaç, krem, jel bir türlü geçmeyen egzamaları için sadece bir defa sülük uygulaması yaptı ve kurtuldu. Bilginiz olsun.


  • duchess jessamine  (13.03.22 20:06:28) 
Kısa’nın dediği sabun olivos. Ben de o markayı kullanıyorum. Benim şu an kullandığım bu: www.hepsiburada.com

Burada asıl nokta sıvı sabun kullanmamak bence. Ben 1-2 gün üst üste sıvı sabun kullanmak zorunda kalsam hemen egzamam coşuyor.
Katı sabun alın bence ve mümkün olduğunca doğal içerikli, boyasız şeyler kullanmaya çalışın. Ben olivos dahil aldığım tüm sabunları memleketten alıyorum (edremit/altınoluk) oranın yerel üreticilerinin çoğuna güveniyorum. Olivos’a ise kefilim, o kadar memnunum.
  • irene  (13.03.22 20:07:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.