[]

Köy kurmak

Yeterli sayıda hanenin kendilerine ait boş bir araziye yerleşmesinden sonra resmi kurumlar tarafından köy olarak tanınması süreci nasıl oluyor? Mümkün mü böyle sıfırdan köy olarak tanınmak? Duyduğunuz bildiğiniz köy kurma hikayeleri var mı?




 
Sanıyorum artık mümkün değil, çünkü köyler mahalle oldu ve belediyelere bağlandı. Dağın başı da olsa artık ev yapmak için izin almanız gerekli, zaten ev yaptığınız veya yapabileceğiniz yerler de kimse yaşamasa da dahi imar geçmiş veya tarım konutu istisnaları olan mahalle statüsünde oluyor.


  • malheiros  (13.03.22 15:58:52) 
"büyükşehir" yasasının bu memlekete neler ettiğini üç beş seneye iyice idrak etmeye başlayacağız.

bulunduğunuz il büyükşehir olarak geçiyorsa "kırsal" hiçbir yeri yok bildiğim kadarıyla. dolayısıyla malheiros beyefendi +1
  • alperz  (13.03.22 16:02:08) 
(git: 1486374)


  • plutongezegendegilmi  (13.03.22 16:03:17) 
plüton'un başlığına ithafen: bulgaristan'dan 50'li yıllarda gelen türkler için köyler kurulmuş. mesela: dergipark.org.tr


  • alperz  (13.03.22 16:26:29) 
Evet her yer bir yere bağlı fakat sonuçta büyükşehirlerin bile sınırları niteliği vs. değişiyor ara sıra. Mahallelerin filan sürekli değişiyor. Resmi olarak bir köy/mahalle sınırları içerisinde fakat köy merkezinde olmayan bir grup hane yerleşimin bağlı olduğu yerden ayrılıp yeni köy kurması süreci nasıl işliyor acaba? Diğer soruda verilen bir linkte buna İçişleri Bakanlığının baktığı yazıyor: "o yerde bulunan seçmenlerin en az yansından bir fazlasının birlikte verecekleri dilekçe ile en yakın mülki âmire yapılır. Kaymakamlıklara yapılan müracaatları kaymakam, görüşü ile birlikte valiliğe gönderir. Valilerce bu müracaatların incelemeye değer görülmesi halinde gerekli işlemler başlatılır"


  • osssy  (13.03.22 17:03:08 ~ 17:07:23) 
Günümüzde anca Age of Empires'ta falan mümkün. İnşa ettiğiniz köyü ss alıp valiliğe gidip orada başvuru formu doldurup bir güzel dayak yiyorsunuz, süreç genel olarak böyle işliyor.


  • Kayzer1919  (13.03.22 22:02:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.