[]

İse Alim Süreci /Yabancı Şirket

Merhaba,

2 aydan beri ise alım süreci devam etmekteydi.Persembe günü sınava girdim.Bir ay öncede telefon görüşmesini yaptim.Ben konuşurken şirket telefon görüşmesinde sorulan sorulara cevapları yazıyordu.

İspanya'daki kişi telefonda konuşmamı yazarken asla bi negatif şey düşünmedim.Ama gel gör ki memleketime gelince iş degisti.Persembe günü mülakatta ben konuştum.Tr temsilcisi beni konuşturdu.Bizim kendi vatandaşımız yazdı sorulara olan cevaplarımi.

Ama acikcasi yazılması bana çok ilkel geldi.Aslinda ses kaydı vs olsa,hem yazan kişi, hem de kanaati getirecek insan kaynakları görevlisi daha objektif karar vermez mi?

Bugun sonucu mail ile gönderdiler olumsuz oldu.Hepsi yetkin vs o kadar insanın olumsuz sonuç aldığını öğrendim,tanidigim arkadaşlarım vs.

Neden bu şekilde hala yoruma açık şekilde değerlendirmek yapılıyor anlamadim.Sizce kanaati en son merkez mi veriyordur bizim cevaplarımiza gore(sayet doğru yapıldıysa tabi)

Ya da konuştuğumuz iki kisi mıdır acaba bizi isteyen,ya da istemeyen?

 
Karari insan kaynaklari vermez ki? Kararı işe alım yapan müdür verir. Ben de yabanci sirketteyim hatta yurtdisindayim, ik'nin isi adaylari getirmek ama kararlari vs yönetici verir.

Evet o kisilerdir. Ikci değil bunun kararini verecek.
Yoruma açık degerlendirme derken anlamadim. Başka nasil bir değerlendirme olabilir ki? Devlet kurumu değil sonuçta.
  • logisticsmanager  (12.03.22 18:34:49) 
@logisticsmanager,mesela İspanya'daki ki yetki benzer soruları soruyor.Gene ayni sorulari..vs yüzyüze soruyolar.Ama sonuç kararı nasıl oluyor,onda tereddüt etmiştim.

Cevabınız ile netlik kazandı.Yani zaten kararı onlar veriyorsa neden cevabımızı tablet üzerinden yaziyolar.Kanit olsun diye mi acaba?Onu bilemedim mesela.
  • kendinibulankadin  (12.03.22 20:36:20) 
Kendi çalıştığım yerden örnek vereyim;
-ik cvleri toplar/eler.
-cvler üst yöneticilere gelir. Onlar eler. Bir İlk görüşme yapar.
-sonra bize gelir, bie görüsuruz. Çünkü isin müdürleri biziz.
Iki taraf da not alır. Sonra oturur konusuruz.

Yani sizde iki taraf da unutmamak için not almistir, sonra oturup konusmuslardir.

Kanit olsun da belki olabilir ama bence çok basit şekilde unutmamak için.
  • logisticsmanager  (12.03.22 22:17:09) 
Yurt disinda calisan, donem donem siklikla da mulakat yapan birisi olarak logisticsmanager+1, insan kaynaklari ise alinip alinmayacaginiza karar veremez. Bu karar ise alim mudurune aittir.

"Ama acikcasi yazılması bana çok ilkel geldi.Aslinda ses kaydı vs olsa,hem yazan kişi, hem de kanaati getirecek insan kaynakları görevlisi daha objektif karar vermez mi?"

Mulakatlarin sesli/goruntulu kayit altina alinmasi yasa disi. O sebeple dediginiz sey mumkun degil.

"zaten kararı onlar veriyorsa neden cevabımızı tablet üzerinden yaziyolar"

Verdigimiz karari gerekcelendirmemiz lazim. Cok ciddi etik ve denetimsel surecler var, "cunku adaya bunu sorduk, bekledigimiz cevap buydu ama aday su cevabi verdigi icin diger adaya karsi geride kaldi" diye kararlarin sebep ve sonuclariyla beraber uzun bir rapor seklinde yazmmamiz gerekiyor. Her seyi hafizada tutmak mumkun olmadigina ve ses/goruntu yasak olduguna gore tek care not almak kaliyor.
  • sertac akin  (12.03.22 22:25:32) 
@sertac akın,detayli açıklama ve bilgilendirme için teşekkür ediyorum.Daha önceki iş süreçlerinde bu aşamaları tam olarak bu şekilde yaşamadığım için sorular kafamda net degildi.Suan hepsi daha da netleşti.Detayli açıklama ve bilgilendirmeniz icin çok teşekkür ediyorum.@logisticsmanager.Bundan sonraki süreçlerde daha bilinçli olurum artik.


  • kendinibulankadin  (12.03.22 23:44:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.