[]

c# visual studio

planlanmış olan bir işin tarihi yaklaştığında uyarı veren bir program yazmak istiyorum. fakat bu uyarı exe'yi çalıştırmasam bile görünmeli. yani her gün bilgisayarı açtığımda programın arka planda çalışmasını, yaklaşan veya geciken tarih varsa sağ altta bildirim göstermesini istiyorum. spesifik bir olayı göstermesine gerek yok, sadece "yaklaşan tarih var" veya "geciken iş var" demesi yeterli. takvim uygulaması gibi yani.
bunun bir örneği var mıdır? ya da hangi çeşit kodları araştırmam gerekir?
teşekkür ediyorum...


 
Her gün bilgisayarı açtığınızda arkaplanda çalışması işini kod yazmadan da yapabilirsiniz.

Her işletim sisteminde "startup programs" diye bi konsept var, arayüzü falan da oluyor genelde, bilgisayar açılırken otomatik çalıştırıyor programları, kendi programınızı oraya elle ekleyebilirsiniz.

Eğer "otomatik" olsun, manuel olmasın derseniz de, işletim sistemleri genelde bu işi yapacak bir program sunuyor. Onları kullanmanız lazım.

Apple için launchd var mesela.

www.launchd.info
medium.com

Sizin program ilk çalıştığında bu programı kullanarak işletim sistemine "beni otomatik başlat bilgisayar açılınca hocu" diyebilir.

Diğer işletim sistemlerinin kendi programları vardır. Hangi vendor'u hedefliyorsanız ona göre bakıp bulabilirsiniz. Muhtemelen Windows bakıyorsunuz ama ben Windows bilmediğim için ona cevap veremiyorum :) Yine de 10 saniyelik bir google araştırması beni buna yönlendirdi:

stackoverflow.com
  • plutongezegendegilmi  (12.03.22 10:45:30 ~ 12:43:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.