[]

sevgi sözcükleri

merhaba,

gündelik dilinizde "canım, bitanem, tatlım, hayatım" gibi hitap kelimelerini kullanıyor musunuz, kullanıyorsanız ne sıklıkta ve hangi yakınlıktaki kişilere kullanıyorsunuz?

ya da size hitap edildiğinde neler hissediyorsunuz, bazı insanlar bu kelimeleri kullanırken daha bonkör oluyor sanırım bazıları daha ketum.

mesela yeni tanıştığınız ama samimiyetinizin ilerleyeceğini hissettiğiniz biri size böyle hitap etmeye başlarsa ne hissederseniz?

konuyla ilgili eklemek istediğiniz başka şeyler de olursa dinlemeyi isterim.

teşekkür ederim şimdiden :)

 
sevgilim dışında kimseye bunları söylemem. sevgilime bile söylerken azıcık çekindiğimi hatırlıyorum. sevgi sözcükleri kullanmakta pek rahat değilim. ama bana söylenmesi hoşuma gider. hayatım biraz yaşlı işi gibi geliyor ama hiç olmamasından iyidir. sevgilim, yavrum, bebeğim güzel ya bunlar :D

sevgilim yok ama günlük hayatta tatlım ve canım çok duyuyorum. işten bi arkadaş herkese tatlım diyor. itici geliyor o yüzden. yakın iş arkadaşım ara sıra canım diyor. o canım deyince moralinin iyi olduğunu anlıyorum, o yüzden hoşuma gidiyor bunu duymak.

düşündüm de annem de canım diyor. ben de bazen anneme canım annem diyorum. dünyanın en güzel en süper annesi falan diyorum. bendeki sevgi sözcükleri bu kadar olabilir.
  • kimwexler  (11.03.22 22:49:42) 
Yakın kadın arkadaşlarıma bebiş diyorum, erkeklere hacıt diyorum. Benim için sevgi sözcükleri bunlar. Diğerlerine sevgi sözcüğü pek kullanmam.


  • Bruce  (11.03.22 23:13:13) 
Kardeslerime beybi, beybito falan derim. Canim'i neredeyse sadece cocuklarla konusurken kullaniyorum.

Eger samimi veya yakin oldugum biri kullanirsa cok takilmam ama alakasiz bir insan veya cok yakin olmadigim biri kullanirsa (is arkadasi vs gibi) hosuma gitmez ve muhtemelen bir sey derim, en azindan rahatsiz oldugumu belli ederim.
Ama mesela is yerindeki supervisorum 65 yaslarinda bir kadin, 'good morning sweetheart' diyor ofise girince, bunu hic garipsemiyorum. Yasina ve kulturune yakistigini dusunuyorum. Ingilizlerde boyle 'love, sweetheart, darling' falan gibi seyleri kullanma aliskanligi oluyor.

Eskiden calistigim bir kadin surekli bebegim, bitanem, hayatim falan derdi, ofisteki herkes en az bir sefer bu hitaplarin ne kadar itici oldugunu soyledi sanirim, yine de duzelmedi.
  • sopiro  (12.03.22 01:38:35) 
Eşimle canım, hayatım, sevgilim, trollük yapasımız varsa aşkitom... Standart.

Bazı kız arkadaşlarla bebeyim, beybi falan, çirkin ama alışkanlık oldu.

Benden küçük akrabalara, kuzenlere yeğenlere kuzum diyorum sıkça, bazen tatlım. Sülale çok kalabalık, bazı kuzenlerimin bazı çocuklarının adını unutunca kurtarıcı oluyor :)

Yeni tanıştığım insanlar böyle hitaplar kullanırsa aşırı gıcık oluyorum. Hayırdır, sen kimsin de ben senin canın oluyorum? Kişinin ısrarcılığına göre değişen şiddette tepki gösteriyorum.
  • kobuzchu kiz  (12.03.22 08:40:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.