[]

Evde hırsız olduğunu fark etseniz ne yaparsınız?

Merhaba. Geçen hafta evime gece vakti uyurken hırsız girmişti. Ben bazı sesler duyup uyanınca kalkıp salona bir bakmıştım ve o an salonda hırsızı görünce direkt üzerine doğru koşmaya başladım, adam da çok seri bir şekilde kapısı açık olan balkondan atlayıp kaçtı. Zaten hemen dibindeydi.

Telefonlar ve laptoplar gitti ama daha alınabilecek pek çok şey vardı. Tahminimce ben onun işini yarıda kesmiş oldum. Ama olayı eşe dosta anlattığımda hırsıza hamle yaparak ciddi risk aldığımı, adamın üzerinde silah, bıçak gibi bir şeyi varsa ve o an o panik yapmasa canımı tehlikeye atmış olabileceğimi söylediler. E iyi de öbür türlü de evi soyup soğana çevirmesini mi bekleyeceğiz ya. Bilemedim.

Ben anlık karar verip o an böyle yaptım kısacası. Siz evinizde hırsız olduğunu fark etseniz (ama telefonunuz da yanınızda değil, salonda) işini bitirene kadar bekler miydiniz, yoksa bir hamle yapar mıydınız? Daha önce başınıza bu durum gelmişse de ne yapmıştınız?

 
Önce deli gibi çığlık atıp sonra korkudan bayılırdım.

Üstüne koşmak nedir? Bilmiyorum fiziksel olarak kendine güvenen koşar belki ama adam zaten hazirliklidir, siz uykudan yeni uyanmış sersem bir halde, bilemedim yani aşırı gereksiz bir risk.
  • kaptan maydanoz  (11.03.22 16:39:17) 
Sağlıklı düşünürsem hiçbir şey yapmam abi bu bir risk. Sen üzerine koşunca kaçabilir de böğrüne rambo bıçağını da sokabilir, mantıklı düşünürsem bunu göze alamam ama o an adrenalinle ne yapardım bilmiyorum.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (11.03.22 16:44:44) 
Ruhsatlı tabancamı alıp karşısına öyle geçerdim.
Kaçarsa sorun yok, kaçmazsa vay haline.

  • les yeux blanches  (11.03.22 16:45:08) 
@kaptan maydanoz @Kaleci Saçlı Forvet O an koşup herifi yakalamak, saldırmak geçti aklımdan sadece. Yani beynimin bana saniyelik verdiği komut bu oldu. Ama sonradan sizlerin de ve çevremin de dediği şekilde ciddi de bir risk almışım. Beklemediği anda ben karşısında belirip aksiyona geçtiğim için onun panik yaptığını düşünüyorum, o an paniklemese ve yanında bir şey varsa (ki vardır bence) kullanabilirdi. Mantıklı düşününce böyle düşünüyorum şu an.


  • magni  (11.03.22 16:51:39) 
Ben çığlık atarım. Saldırmak bana da mantıklı gelmedi. Ya siz yaralansanız ya adam ölse çok büyük sıkıntı.


  • cilekli krep  (11.03.22 16:55:02) 
Aynen o esnada kaç ya da savaş moduna giriyorsun ister istemez hormonal bir durum bu, tabii aynı moda hırsız da giriyor yani kaçabilir de savaşabilir de, sonuç ne olur bilemiyorsun evin güvenlik tedbirlerini artırmak daha sağlıklı olur herhalde bilemedim.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (11.03.22 16:55:47) 
Ben de sizin yaptığınızı yapardım. Ben hatta sokağa çıkıp arkasından koşardım. Telefon, bilgisayar ucuz şeyler değil. Hayatta beklemem. Evimde hırsız görsem aşırı sinirlenirim. Bir şey çalmamış olsa da senin özel alanına girmiş biri var.


  • dissendium  (11.03.22 16:59:56) 
Valla büyük cesaret. Bir kez başıma geldi onda da yattığım yerden balkon demirinin üstünde kafası gördüm. Göz göze geldik hemen atlayıp kaçtı zaten. Son derece erkek halimle hiç öyle üstüne atlayayım da adalete kendi ellerimle teslim edeyim, yok efendim iki tane vurayımmış ya da çekip kenara konuşayım da belki imana gelir tövbe eder vatanına milletine hayırlı bir evlat olur gibi şeyler geçmedi. Kavuşacağını bilsem belki tükürürdüm yattığım yerden. Ki düşününce mantıklı geldi. Adam pislik çıktı deyip belki hepten vazgeçerdi.

Savaş çıkarsa seni ön cepheye sürsünler. Savaşın akıbetini tarafların en iyi askerleri dövüşerek belirleyecekse eğer o sen olmalısın. Suç ve suçluyla mücadelede güvenin tesisi birimize düşecekse eğer bir gün, o da sen olmalısın.
  • IncredibleMau  (11.03.22 17:02:45) 
kalp krizi geçirmezsem kovalarım.


  • kimwexler  (11.03.22 17:11:38) 
şu an yaşadığım evde mümkün değil ama diyelim ki dışa açık bir apartman dairesinde, 1. kattayım;

hırsız ile arama engel koyarım. sandalye, ayaklı ışık, sehpa aklıma direkt gelenler. alıp bana karşı kullanabileceği bir şeyi ona fırlatmam; i.e. bıçağı alıp adama sallamam. doğruca dış kapıya yönelirim. giderken telefonumu alabiliyorsam alırım, odanın kapısını kapatırım ama kapının kulbundan tutup zorlamam, evde bir başka hırsız varsa arkamdan gelebilir. max 5 snde evin dış kapısına çıkarım. dış kapıyı kapatırım. merdivenlerden zıplaya zıplaya inerken "hırsız vaar" diye bağırırım. apartmandan çıkar çıkmaz güvenli bir yere ışınlanırım ve 155 polisi ararın. böyle durumlarda hızıma çok güveniyorum.

eski ben olsaydım, kaçmaz, hırsızı kovalar, mümkünse yakalamaya çalışırdım. yakalarsam da hastanelik ederdim.
  • gabe h coud  (11.03.22 17:23:22 ~ 17:37:27) 
bazi seyler baglama bakar. alanim ve kuvvetim varsa hamle edebilirim, ben koseye sikisacaksam edemem. bicak varligi ve arkadasin madde tesiri altinda olma ihtimalleri korkutucudur, kucumsenemez.

adam bulundu mu? bulunmuyor mu hala bunlar?

gecmis olsun...
  • e haliyle  (11.03.22 17:33:37) 
biber gazım var onu sıkarım. etkisiz hale gelince hemen ok cihazımla bayıltırım odaya kitlerim ve polisi ararım.

tabi korkudan bayılmazsam
  • Hallegadola  (11.03.22 17:43:12) 
Yazın gece 10 gibi bahçe katı evde salonda oturuyordum, hırsız yatak odasından girmiş ortadaki boşluk alana çıkarken göz göze geldik ben de bağırıp önümdeki cam bardağı girdiği kapıya doğru fırlattım ses olsun diye aynı şekilde girdiği pencereden kaçtı

youtu.be
  • freebird5406_2  (11.03.22 18:18:27 ~ 18:21:29) 
Yatar uyurum. Acayip usengec adamim kimse uykumu bolemez.

Gecen girdi sandim, iceri seslendim ne alacaksa alsin da gitsin diye. Kalkip bakmadim bile.

Zaten sirket laptoplari var, onlar disinda duzgun elektronik cihazim yok. Keske alsa da gitse dedim :D

Bizden biriymis hirsiz degilmis
  • divit  (11.03.22 18:50:03) 
Üstüne atlamam. Ama bağırırdım. Polisi arıyorum diye falan.

Açıkcası hırsızlık suçunun gerçekleşmesi için çok fazla şey gerekiyor. Sizin evde yakalansa, ürünleri götürürken yakalansa, ürünleri çalıp evine koysa ve öyle yakalansa bile hırsızlık suçu tam olarak gerçekleşmiş sayılmıyor. O yüzden polisler hırsızlık konularında kıllarını kıpırdatmıyorlar. Hırsızlık yapmak da hırsızlar için tehlikeli falan olmaktan çıkıyor bu nedenle, hüküm giymesi çok zor çünkü.
Bu nedenlerde dolayı gece gece evinize girecek kadar planlı bi iş yapan hırsızın sizi kendi evinizde yaralayacağını sanmıyorum. Bu durumda çok risksiz ve ceza bile almayacağı konuyu çok büyük bir suç haline getirmiş oluyor. ( aynı şeyi sokaktaki hırsızlar için söyleyemem. Onların madde etkisinde falan olma olasılığı daha fazla. ) bu nedenle bende varlığımı belli edip gitmesini söylerim.
  • zimbirik  (11.03.22 18:50:49) 
Bunu geçen düşündüm. Eve bir silah almayı da düşünüyorum bu sıralar ama hırsız için değil.

Silah kullanmak bana bir şey kazandırmaz durduk yere katil de olabilirim, canımdan da olabilirim. O yüzden önce sesimi çıkarır evde ve ayakta olduğumu belli eder ve blöf yapardım. Polisim arkadaşları aradım da diyebilirim, tüfekle bir dakika içinde odadan çıkacağımı da söyleyebilirim bilmiyorum ama uykudan uyanınca güzel yalan söylüyorum. Maksat bir an önce korksun ve geldiği delikten defolsun gitsin. Kendimi ve eşimi korumak için ise b planım var artık o son çare ama.
  • chicha_v2  (11.03.22 19:53:31) 
Ustune atlasan da atlamasan da karsisina ciktiginda kacacak zaten.


  • stavro  (11.03.22 20:42:17) 
Mutfaktan bıçağı kapıp önce "aldıklarını bırak, sonra yürü git ;) buradan" uyarısı yapardım sanırım. Sonrasında olaylar ne şekilde gelişirse artık. Kendi evimde yabancı bi adamı görmek anlık olarak kendimi dizginleyemeyeceğim bir noktaya getirebilir beni. Ama bu doğru bir hareket mi, değil bence.


  • msb  (11.03.22 20:42:31) 
Kapının önünde kamera var zaten. Şüphelenirsem önce kameraya bakarım biri gelmiş mi ne zaman gelmiş diye.

Odamda biber gazım var. Mesafeyi ayarlayabilirsem biber gazı sıkarım.
  • jazzabel  (11.03.22 20:52:29) 
@e haliyle Teşekkürler. Henüz bir şey yok, 1 haftalık mevzu. Polis gerekli prosedürleri uygulayıp dosyayı savcılığa sevk etti. Bekleyeceğiz artık bir şey çıkar mı diye.


  • magni  (11.03.22 21:00:14) 
Hırsızın kaçış güzergahını kapatmamalı, aniden önüne çıkmamalısınız. Hiç bir şey hayatınızı riske atmaya değmez.

Tamam bunlar adi hırsız, eve canımıza kast etmeye gelmediler, ama siz üzerine hamle yaparsanız o da can havli ile bıçağı takabilir.

İçerden "noluyo lan" diye bağırıp mesafeyi koruyarak onun evde olduğunu anladığınızı hissettirin.

www.cnnturk.com

Allah korusun.
  • John Bloor  (12.03.22 14:36:15) 
genelde yanlarında bıçak oluyor, bazenee silah. bizim işyerine giren haplımıydı neydi kafası milyondu ona atlasan bıçaklanmıştın mesela. büyük risk canını ortaya koymuşsun.

uzaktan polis diye bağırsanda kaçardı çok yaklaşmaya gerek yok adam orda misafir gibi durmıcak ya
  • kurcalamabozarsin  (12.03.22 15:46:22) 
gecmis olsun. okurken inme iniyordu gorsem ne yaparim bilmiyorum.

yalniz yasiyorum. oncelikle gece uyurken bazi sesler duysam kalkip bakmam. iceride biri olduguna inansam o panikle polisi aramak aklima gelir mi bilmiyorum. muhtemelen 3 km otede yasayan arkadasima yazarim.

uzerine atlama? asla. uzaktan ciglik atarim korkup kacmasini beklerim en fazla.

aslinda iyi hatirlattiniz, evde biber gazi vb bulundurmak iyi olur.
  • supergirl  (13.03.22 00:55:28 ~ 00:57:11) 
Daha önce cevaplarda mevzusu geçmişti diye yeni bilgi olarak yazıyorum; hırsızlar yakalandı. Adamlar o kadar rahat ki kısa süre sonra yeniden bizim civarlarda başka evlere hırsızlığa gelmişler ama bu kez enselenmişler.


  • magni  (19.03.22 20:00:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.