[]

Eski pasaportumu yanımda taşımama gerek var mı?

Yarın kısmet olursa İsviçre'ye gidiyorum. Ancak kafama takılan bir nokta var.

Şu anda geçerliliği devam eden iki pasaportum var. Birinci pasaport, süresi dolmuş yaklaşık 7-8 schengen vizesi, giriş çıkış damgaları vs içeriyor. İkinci pasaport ise henüz geçen ay verilmiş 3 yıl süreyi kapsayan schengen vizesini içeriyor. Bu 3 yıllık vize dışında hiçbir şeyi içermiyor.

Bu durumda pasaport polisi ülkeye girerken eski pasaportumu görmek ister mi? Yoksa zaten sistemden bütün bilgiler karşısına çıkıyor mu?

 
pasaportlar hangi ülkeden ve hangi kategorilerde?


ayrıca tabiiki yok.
geçerli vizeniz neredeyse o pasaportu alacaksınız.
  • rewlack  (11.03.22 15:28:51) 
İkisi de Türk pasaportu. İlkinin süresinin dolmasına kısa bir süre kaldığı için yeniledim. Tüm schengen vizelerim isviçre'den, C tipi. Ayrıca bir tane de Malta'dan alınmış D tipi vize var. Onu belirtmeyi unutmuşum.


  • deveyidiken  (11.03.22 15:30:21 ~ 15:33:42) 
yenisi yeterli. digerine gerek yok.


  • helenart  (11.03.22 15:36:03) 
anlattiginiz sekildeyse zaten ilk pasaportun gercerli olmamasi gerekiyor. iptal edilmistir yani.
ve evet, sistemden nereye ne zaman gitmissiniz gorebiliyorlar

  • lamartin  (11.03.22 16:00:47) 
@ lamartin

Bir kişi, aynı anda iki pasaporta sahip olabiliyor. bkz: sekizinci soru www.nvi.gov.tr

Ayrıca cevaplar için teşekkürler.
  • deveyidiken  (11.03.22 16:08:42) 
soruyu sormamın amacı aynı kategoride iki pasaportu aynı anda alamayacak olmanız. tam cevap vermemişsiniz gerçi ama aynı anda örneğin 2 adet standart (bordo) pasaporta sahip olmamanız gerekir. aynı anda yeşil de olmaz so on...
biri gri bir bordo gibi başkaysa belki mümkün.

bir yanlışlık olabilir.
8.soru size cevap vermiyor olabilir.

ama konu bu değil :) yukarıdaki cevaplardaki gibi evet, geçerli pasaport yeterli.
şimdiden iyi yolculuklar.
  • rewlack  (11.03.22 17:50:26 ~ 17:50:57) 
Yeni pasaport yeterli.

@rewlack aynı anda 2 adet standart (bordo) pasaport alabilirsin. eski pasaportum aktif 2 yılı var 2024’te dolacak, yeni pasaportumun da 10 yılı var.
  • Northern Mariner  (11.03.22 18:09:20) 
ben "suresi dolmus"u pasaportun sifati zannettim, ama vizelerinmis.
ikinci pasaportun verilme nedeni zaten x ulkesine giderken ikisini de yanina almak degil, ki bunu biliyosunuzdur. dolayisiyla pasaport polisi zaten standart olarak gecerli bir ikinci pasaportunuz olmadigini varsayacagi icin, ilk pasaportunuzu gormek istemez.

bir de nacizane tavsiyem, eger ulkeye giriste yaninizda ayni ulkenin verdigi iki gecerli pasaportunuzun oldugu anlasilirsa basinizi agritabilirler. ortada illegal bir durum yok o yuzden genel anlamda sorun cikmaz diyebilirim, ama neden iki tane gecerli pasaport tasidiginizi ogrenmek icin uzun uzun soru sorarlar.
  • lamartin  (11.03.22 19:12:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.