[]

lozanın süresinin dolması ...

Tüm bu muhabbet 90lı yıllarda saadettin teksoy programlarında sıkça bahsi geçen beton dökülen petrol kuyularından dolayı halkın zihnine kazınmış olabilir mi? Başka bir kaynak aklıma gelmiyor çünkü...Sizin aklınıza geliyor mu?




 
Cemaat evleri sohbetlerinde anlatılanları biri ses kaydı alıp paylaşsa keşke. Yalan yanlış o kadar çok şey anlatılıyor ki. Hatta biri ankaraya geldiğinde zorla Anıtkabire götürdüm. Onlara mumyalandigi ve naaşın mozolede olduğu anlatılmış. Mezar odasini görünce ve oradaki görevli anlatınca çok şaşırmıştı. Halk cahil. Çok cahil. Kim ne anlatsa ona inanıyor. Hala medrese eğitimi verilen yerler var. Bu sikik sohbetlerde de yalan yanlış şeyleri yayıyorlar. Biri yarın çıkıp Osmanlı'nın gizli hazinesi 2023te açılacak diye bir laf etse 2 günde milyonlar bunu konuşur, buna inanır.


  • sen de git sen de unut  (11.03.22 15:32:48) 
Bu tip saçmalıkların Facebook'ta ortaya çıktığını ve yayıldığını hatırlıyorum. Facebook'un halka inmesiyle bu tip şeylerin yayılması hız kazandı.


  • dissendium  (11.03.22 16:02:01) 
bilmek ve inanmak arasindaki farki anlayamamakla epeyce ilgili. siyasal islam'in yeserebilme sebeplerinden ayrica. nesnel gosterge, yanlislanabilirlik anlayabildikleri seyler degil. lozan bir baris anlasmasi ve metni ulasilabilir. "gizli maddeee", "bilemeyiiiz" bazi sohbetler ve facebook'la iliskili bende de. haberin altina "bilmem ne saglik bakanligi" yazinca sars-cov-2'nin radyasyona maruz kalmis bakteri olduguna, "john doe isimli bilim adami"nin karbonatla kanseri tedavi ettigine "inanan" zihniyet her yerde. akademi'de de, meclis'te de. bir de "kur'an'da yazan sey bilimseldir." var.


  • e haliyle  (11.03.22 18:34:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.