[]

Galatasaray lisesi vs. Fen lisesi

Arkadaşımın kız kardeşi bu yaz lise tercihi yapacak ama kararsız kalmışlar.

Galatasaray lisesi mi yoksa fen lisesine mi gitmeli??!1! Ailedeki herkesden farklı bir fikir çıkıyor. Onlar denizli'de yaşıyor ve abisi de DFL'den mezun, yani ortamını da hocalarını da bilir. öte yandan GL de iyi okul ve üstüne bir kaç yabancı dil bilecek, hem de abisi artık istanbul'da yaşadığı için yine ev ortamında kalabilir.

Özellikle GL mezunu birilerinin iyi kötü yönleri hakkında yorum yapması çok yardımcı olur.

 
Eğitim kalitesi ya da şehri göz önünde bulundurmayarak söylüyorum havada karada Galatasaray. Neden diyecek olursan ekol sahibi bir kurum gerçekten yardımcı oluyor çevre yapma konusunda. Bunu ben yine ekol sahibi bir okul bitirene kadar bilmiyordum. Ama şimdi sadece şuradan mezunum diyince bile daha bir başka bakıyorlar insana. Özgüveni tavan yaptırıyor :)


  • lpgli tosbaga  (11.06.10 16:18:51) 
fen lisesi iyi eğitim verir iyi üniversite kazandırır vs.

bunların haricinde gs lisesi iyi de bir çevre verir hayatı boyunca bir çok konuda yardımcı olacak dostlar kazandırır.

hiç düşünmeden gs lisesi derim.
  • cedric tweedledee  (11.06.10 16:18:59) 
örenk verecek olursak benim peder hala bütün lise arkadaşlarıyla arada toplaşıyor. yemekler, pilav günleri bilmem neler, bütün bunların haricinde ayrıca da görüşüyolar. ve çoğu da iyi yerlerde. böyle bir çevreye sahip olmak bence ayrıcalıktır.


  • cedric tweedledee  (11.06.10 16:20:28) 
Galatasaray tabii ki. Fen Lisesi tamamen üniversiteyi düşünüyorsa yararlı olur. Galatasaray'da ne kadar değiştiğini yıllar içinde gözlemlersiniz. Tabii bu herkes için geçerli de değil yani onu söyleyeyim.


  • sanal hayvan  (11.06.10 16:20:49) 
fen lisesi olarak nereyi tercih edebilecek? galatasaray lisesi seviyesine erişmişse rakipleri ankara ve istanbul fen liseleridir.

birisi adı üstünde "fen" lisesidir, galatasaray ise "komple" bir lisedir. tercihi buna göre yapsınlar derim, diyorum, dedim gitti.
  • yurdum insani  (11.06.10 16:30:54) 
hocaları konusunda ne diyorsunuz? yani genelde fen liselerinde de süper bi fizikçi vardır, matematikçisi çılgın atar ama biyolojici yaramaz, edebiyatçı kaprislidir filan vardır fire verenler. GL de durum da böyle mi?

bir de FM durumu nasıl GL'nin? sözelciye eşit ağırlıkçıya mı güzel orada dünya, sayısalcıları da çok süfer mi, nasıldır ki?
  • shubulubapshubaptishaluva  (11.06.10 16:31:46) 
gs lisesi kesin.


  • orange coffee  (11.06.10 16:42:00) 
Çok farklı iki alternatif arasında kalmışsınız. GSL öğrencilerin daha çok sözel kabiliyetlerini ön plana çıkarabilen bir okuldur. Hiç bir fen lisesinde bu mümkün değil tabi. Kişisel istek ve yetenekleri önemli bu durumda...

Ancak sosyal bilimlere uzak duran biri de olsa ben yine fen lisesi değil mezunu olduğum İstanbul Erkek Lisesi'ni tavsiye ederim. Ben de bir zamanlar ikilemde kalmış ve İEL'i seçmiştim. Dezavantajı (bence avantaj gerçi)müfredatının ÖSS'ye uygun olmaması. Yani ÖSS'ye okula rağmen hazırlanmak gerekir. Ezberci bir sisteme sahip olmadığından üniversite ve sonrasında rahat edersiniz. Mezunlar ve çevre de cabası...
  • restlesss  (11.06.10 16:58:16) 
sayısala yatkınlığı kesinse, üniversitede sayısal bir bölüm okumaya kesin kararlıysa fen lisesi. diğer türlü hiçbir anlamı yok. sonra çok pişman olabilir. diğer türlü seçim imkanı var en azından.


  • xyoney  (11.06.10 17:06:28) 
gsl bence.
şu anda fen bölümü okumak istiyor olabilir ama ileride fikri değişirse bölüm değiştirme imkanı olur gslde en azından.

  • miss antartika  (11.06.10 19:03:36) 
fen lisesine giderse muhtemelen iyi bir üniversitenin iyi bir mühendisliğinden genç yaşta mezun olabilir, gs'de iki sene hazırlık okuyacağından, bir de üstüne taksimin ortasında olacağından muhtemelen daha ilerki bir yaşta daha sosyal bir bölüme kayar..
ben istanbul erkek mezunuyum, tamam iyi hoş almanca öğrendik ama şimdiki aklım olsa 2 sene hazırlıkla uğraşırmıydım kestiremiyorum, benden küçükler mezun oldu hala üniversitede olmak koyuyor..

  • erostrada  (11.06.10 21:23:38) 
galatasaray'dan mezunum ben. yeni mezunlarından sayılırım hem de.
ararsanız istediğiniz bütün bilgiyi veririm.
hatta isterseniz kendi devremden liseye kadar denizli'de yaşamış bir kardeşimin tel nosunu da verebilirim.

kafası çalışıyorsa tabii ki gsl'ye gelsin derim. kafası basmıyorsa nereye giderse gitsin zaten.

özel mesaj atabilirsiniz.
  • yasakani  (11.06.10 22:27:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.