[]

Start-Stop Teknolojisi

Araba için bi zararı var mı bu teknolojinin? Bir kısım diyor ki abi kapatın zararlı bu sistem bir kısım diyor ki emisyon olayı için faydalı vs. Şimdi kapatıyor muyuz bunu açık mı kalsın. Nedir? Teşekkür ederim.




 
trafikte kapatın bence 3 saniyede 1 araba stop etmesin. ama 30-40 saniyelik ışıklarda mantıklı.


  • jelly bear  (11.03.22 11:30:30) 
yoğun trafikte kapatın +1 faydadan çok zararı oluyor.


  • golgi aygıtı  (11.03.22 11:35:37) 
mantıken marş motoru normalden çok daha sık kullanılır. motor sıcakken sürekli durdurup çalıştırmak zarar veren bişey mi bilmiyorum.


  • killerbee  (11.03.22 11:35:59) 
Yani uretici de milletin bildigi kadar biliyordur diye dusunuyorum.

Motor sicakken durdurup calistirmanin bir zarari yok.

Dizel aracta enjektörleri kisa zamanda bozuyor diye bir muhabbet duydum ama bir dayanagi var mi bilmiyorum dogru da olabilir yanlis da.

Genel olarak zarari var mi bilmiyirum ama yogun trafikte sureklo durup durup çalışması beni sinir ediyor kapatiyorum ben.
  • stavro  (11.03.22 13:20:39) 
Onu emisyondan kacmak icin cikardilar, arabayi mahvediyor ama umurlarinda degil nasil olsa 100bine gelmeden cope atiyorlar.


  • divit  (11.03.22 13:30:07) 
Sürekli dur kalk trafikte ben de kapatıyorum.

Çıkış noktası emisyon azaltmak olsa da bizimki gibi 15 dk trafikte onlarca kez arabanın stop edip geri çalışması bence pek de faydalı değil. Mühendisler düşünmüştür diyemiyorum bazen kötü düşündükleri de oluyor. (bkz: volkswagen'in emisyon hilesi)
  • chicha_v2  (11.03.22 15:15:07) 
Simdi bu sistem zaten belli şartlarda çalışıyor. Motor belli bir sıcaklığa geldiğinde vs. Yani soguk motoru sürekli aç kapa yapmaz. Isınmış motoru açıp kapatmak o kadar da zorlayan bir işlem degil.

İkincisi, bu sistemin olduğu araçlarda akü ve marş motoru daha guclu. Herhangi bir araçla aynı degil.

Yine de sürekli dur-kalk yapılan köprü trafiği gibi noktalarda kapatmak daha iyi olabilir. Işıklarda ya da herhangi bir noktada 20sn ve üzerinde durulacaksa şahane.

Çok da dert etmeyin, uzun süreli trafiklerde aklınıza gelirse kapatın, gelmezse de salın gitsin.
  • kaptankedi  (11.03.22 16:45:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.