[]

Topraksız Tarim ve Ic pazarda alici bulma hakkında

Merhabalar

Buyuk market zincirlerinin yas sebze alimlarini nasıl yaptigini ogrenme konusunda.

Topraksiz tarim ile 2 donum arazide cherry domates, salatalik, biber vb urunleri uretmeyi planliyorum.

Tesis kurulumu ve üretim aşamaları konusunda oldukca yol kat ettim. Uretecegim urunlerin satisi konusunda bilgiye ihtiyacım var.

Buyuk market zincirleri satin alma departmanlarinin calisma sekli konusunda tercubesi olan var mi?

 
Market zincirleri genelde doğrudan üreticiden alım yapmıyor artık bildiğim kadarıyla. Hal sistemi değişti, artık mecburen toptancıya, komisyoncuya vb satmanız gerekiyor.

Bir de işinize karışmak gibi olmasın ama, bu denli büyük yatırımlara girişmeden önce, ilk yapılması gereken şey, iş planlaması. Bunun içine de ürünü kime satacağınızı bulmak ve hatta bağlantıları kurlmak da dahil.

Şundan söylüyorum çevremde gördüğüm bir iki kişi benzer bir hevesle bu işe girdi, ama ürünleri elinde kaldı satacak adam bulamadı vs.
  • anten  (11.03.22 10:56:44) 
Bulunduğunuz ile ve o ildeki market sahipleri ile olan dialoğunuza bağlı. ürünününüzü rafa almak için para vermenizi isteyen marketler var (nakit yada iskonto şeklinde). özellikle büyük zincir ve büyük şehirlerde olan marketler bunu yapıyor.

daha ufak market zincirleri kimi şubelerinde satışını yapmak üzere malınızı alabilir veya konsinye olarak bırakabilirsiniz (parasını satış sonrası alacaksınız)
markete fatura kesebilmeniz önemli.

instagram üzerinden online satış konusuna da bakabilirsiniz. araştırma için bildiğiniz üreticilerden sipariş verebilirsiniz, nasıl kutulamışlar naapmışlar vs. diye
  • selam  (11.03.22 11:09:00) 
2 donumden alacaginiz urunu ancak 2 3 subeli markete verirsiniz, o da olu fiyattan. zaten buyuk markete sakin bulasmayin, 180 gune yakin vadeyle calisanlari var. yazarkasalari degistirip tedarikcilere bolusturup fatura edeni var. raf parasi, iskonto, zaiyat derken ayakta kalamazsiniz.

urunu uretmeden once alici bulunur hocam.
  • oscar  (11.03.22 12:07:16) 
Arkadaslar cevaplaalriniz icin teşekkürler.


Peki once alici nasil bulunur?
  • kaiserr76  (11.03.22 12:13:47) 
Buradan sormak çok doğru yönlendirmeyebilir sizi. Bu işi yapan insanlarla iletişime geçip bilgi almak ya da bizzat çevredeki muhtemel satış yerleri ile görüşmek daha mantıklı.


  • biravekahve  (11.03.22 13:11:25) 
@sivrisinek

Söylediklerin son kullanıcıya satış ilgili durum. Benim gibi yeni bir işletme için
çok gerçekci bir yaklaşım değil bahsettiğin.

Öncelikle ürettiğim ürünü piyasada var olan alıcılara satışı gerçekleştirip üretim ve işletme sürekliliği sağlayıp sonrasında bahsettiğin yeni pazarlara açılmak daha doğru olacaktır.

@birakahve bu konuda henuz net bilgiler edinemedim. Benim açımdan içi boş olan alıcılar seni buluyor diye söylem var.

Şu an için projem araştırma sürecinde olduğunu için konuyla ilgili ilgisiz herkese soruyorum. Henüz bu işi yapan insanlar ile direk temasım olmadı. Belki bu bağlantıyı sağlayınca alıcı bulma aşaması da netlik kazanacaktır.

Teşekkürler bilgilerini paylaşan herkese
  • kaiserr76  (11.03.22 13:56:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.