[]

Site bizi dolandırıyor mu?

Geçen seneden beri 252 dairelik bir sitede oturuyorum. Geçen ay 320 liralık aidatın üzerine ekstra 120 lira ortak kullanım alan aydınlatması için bedel çıkardılar. Zaten aidata dahil olması gerekmiyor mu bunun?

Bitmedi, geçen aya kadar 4+1 daireler ve 1+1 daireler farklı aidat öderken şimdi tüm daireler aynı aidatı ödüyor. 50 metre kare yerde oturuyorum ama büyük dairelerle aynı parayı ödüyorum. Bu mantıklı mı?

Ayrıca elektrik, su ve gaz faturaları bize direkt gösterilmiyor, yönetim ofisi her daire için liste çıkarıyor. Ödeme gecikirse elektriği ve suyu kendileri kesiyor. Daha yeni taşınıp evinde üç dört gün kalan komşum kendisine 400 lira elektrik faturasının geldiğini söylüyor.

Sitede üç güvenlik + iki veya üç temizlik görevlisi var.
Her ay 110880 lira toplanıyor. Bu para nereye gidiyor?

 
Bu düzenin içinde bulunanların cebine gidiyor.


  • dissendium  (11.03.22 00:05:37) 
dolandırıyor.


  • lesmiserables  (11.03.22 00:34:32) 
üstad ya dolandırılıyorsunuz ya da beceriksiz bir yönetim var. ikisi de büyük sıkıntı. bence yönetimle bir görüş derim.

ben de sitedeyim ama yıllık aidat zamları ve demirbaş bedeli dışında ek bir bedel istenmedi. ayrıca her dairenin eşit oranda ödemesi de aşırı saçma. acaba kat mülkiyeti tapusu olmayan ruhsatsız şantiye elektriği kullanan bir sitede falan mısınız?
  • roket adam  (11.03.22 00:36:22) 
Sitede oturmak zaten dolandirilmayi kabul etmek degil mi zaten?
Bizim ufacik apartmanda bile yonetici 3 ayda bir 100 tl mutlaka saplar.
Her 3 ayda bir asansor karti calinir :) dis kapiya kaynak gerekir, damadindan kamera almak gerekir.

Buyuk sitelerde aidatin %80'i yalandan masraftir. Daire sayisi cogaldiginda masraflarin kuculmesi gerekirken artiriyorlar.
Hesap soran olmuyor.

Yalniz gaz,elektrik faturasini site nasil topluyor.
Iskansiz bile olsa en az 1 tanesi legal aboneliktir.
  • divit  (11.03.22 01:00:18) 
Site=aidat dolandırıcılığı +1
Beceriakiz yönetim olma ihtimali de var gerçi ama dolandırılma daha yüksek bir ihtimal.

Ortak kullanım aydınlatma masrafı normal bir masraf diye biliyorum.

Bunun haricinde sitelerin gerçekten tahmin edilemeyecek kadar masrafları var, bu gerçek.

Ama tüm bu sürecin şeffaf şekilde yönetilmesi ve beyan edilmesi gerekir.

Fafuranızı bilmemeniz vs ise baya saçma.

Ben sırf bu yüzden zamanında sitedeki evden çıktım.
  • sorularimicinfeykhesap  (11.03.22 01:11:45) 
Bu arada, istanbul için konuşuyorum, sitede oturmayı göze alan, kabul eden insanöar genelde bu durjmu da kabul ediyor. @divit +


  • sorularimicinfeykhesap  (11.03.22 01:12:40) 
Muhtemelen sizin sitenin yönetimi profesyonel bir şirkete devredilmiş durumda.
Öyle bir siteden ev almam ve oturmam.
İlgili bütün kanunlara vakıf,
Bütün kanun boşluklarını bilen,
Benim verdiğim ve vereceğim aidatla adli danışmanlık hizmeti alan bir şirkete karşı birey olarak yapabileceğim hiçbir şey yokken
Ne işim var orada
  • Mirket  (11.03.22 01:20:41) 
Elektrik, su ve doğalgaz için bahsettiğiniz durum Avm tarzı yerlerde uygulanabilir.
Avm yönetimi bu kalemlerinin satışını yapamaz ancak hizmet faturası, aidat olarak kesebilir. Bu da Avm'lerde göz yumulan bir uygulamadır. Bir hat başı sayacı vardır, abonelik buradadır, dükkanların kendi sayaçları vardır bu sayaçlar üzerinden ayrı ayrı tüketimler hesaplanır, ona göre hizmet veya aidat v.b bir adla faturalandırılır.Burada ki ilk endeks, son endeks, tüketim ve birim fiyat ayrıca icmal olarak verilir.


Tapusu, iskanı, yapı kullanma izni, belgesi olan yerlere elektrik için EPDK tarafından dağıtım lisansı verilmiş olan kurumlar satış yapabilir, su içinde bulunduğunuz ilde ki su idaresi satış yapabilir, her dairenin ayrı aboneliği olmak zorundadır, site yönetimleri böyle bir işlem yapamaz böyle bir durum varsa usülsüzlük vardır, Epdk, bölgenizde ki edaş firması ve il su idaresine şikayet edin.
Bunun istisnası doğalgaz ve ısınmadır.


Bu tip durumlarda ana sayaca göre faturalandırma yapılacağı(tüm sitenin tüketimleri tek sayaçtan faturalandırılacak) için elektrik için sktt, doğalgaz için 2. kademe tarifesine girmiş olabilirler bu da mevcut durumda aylık %15-20 arası birim fiyatta bir artış demek.

Toplu konut ve site yönetimleri ortak alan kullanımı için ücret talep edebilirler. Elektrik ve su kesintisi yapamazlar, faturalandıramazlar, aidat ve hizmet adı altında elektrik ve su için ücret talep edemezler.
  • sealth  (11.03.22 14:26:21 ~ 15:19:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.