[]

Ucuz yollu kapı

Arkadaşlar bir yakınım var evi giriş katı.

Eve sonradan balkon gibi bir alan yapılmış, giriş olduğu için kapı konur oradan da giriş çıkış olur diye kapı alanı bırakılmış.

Buraya çelik/demir kapı yaptırmak da maddi sebeplerde mümkün olmayınca açık kalmış. Bu alana en ucuz nasıl kapı yapılabilir? Yani çok güvenli ve sağlam bir şey olması şart değil çünkü zaten balkondan giriş demir kapılı. Sadece buradan kedi/köpek giriyor ve bazen de davetsiz misafirler pencerenin önüne geliyor diye.

Alanın görünümünü de ekte iletiyorum, tam ölçüsünü bilemiyorum ama o yapılacağı zaman ölçülür zaten.

 
praktiker vb yerlerde sürgülü kapılar satılıyordu. güvenli değil ancak giriş çıkışı keser.


  • erty_ksk  (10.03.22 12:12:08) 
tel örgü ile kapatılabilir. ekonomik olur. kenarlarından kanca - vida attın mı iş tamam. 2 ayaklı, 4 ayaklı girişleri engeller.
sürgülü kapıda olabilir ama kırıldı bozuldu durumları olunca çirkin durur ama tel için en fazla sağlamlaştırmak için bir kaç vida daha atmak yeterli olacaktır.

  • tenyalar bagirsakta yasar bagirmasakta  (10.03.22 15:39:17) 
Alan çok geniş, çok masraflı olur. En ucuz yollu şöyle olur;

çıkmacıdan çıkma demir kapı alınır, sonra bu kapıya göre etrafı tuğla ile örülür. Ki bu bile baya masraf.

Edit: Tel güzel fikirmiş, baklava desen hazır teller var, onlarla yapılabilir.
  • John Bloor  (10.03.22 15:45:59 ~ 15:47:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.