[]

Kıbrıs harekatı başarısız mıydı

Entry genel olarak başarısız demiyor gerçi, çıkarma başarırız diye okullarda okutulur diyor ama bilemedim. Entry şu;

eksisozluk.com

Teşekkürler

 
Ben bilemem tabi askeri bir vasfım, bilgim yok. Ama YouTube'da tarafsız bulduğum bir kanalda söyle bir şey görmüştüm. Ben Kıbrıs'ta bir ucundan girdik şarkılar türkülerle ilerledik zannediyordum. O YouTuber ise rumlarin yer yer çok ciddi direniş gösterdiğini, asıl başarının ise Türk parasutcusu olduğunu söylüyordu. Hatta bir ara bu birlikler arasında iletişim kopmuş. Ama bir gece operasyonundan bahsediyordu. Büyük bir başarı ile birleşip, hareket başarılı oldu diyordu bir diğer husus da gene adamın söylediği, yine ben bilmiyordum bunu. O dönem iki taraftan da ordu'nun büyük bir kısmı trakya'ya hareket etmiş. Yunanlar, turkler'in batı trakya'ya girmesini beklemiş.
Göz gezdirmek isteyen icin;
m.youtube.com
  • allah yazdiysa bozsun  (10.03.22 08:14:02) 
Kıbrıs harekatı mı başarısız diye okutuluyormuş? bir tek hafta içerisinde adadaki tüm Türk halkının güvenliğini sağladı o harekat, ne başarısızı!?


  • babilfish  (10.03.22 11:01:33) 
Kıbrıs harekatı değil de "çıkarma çok da başarılı olmadı" diyor aslında. Günün sonunda harekat siyasi ve fiili olarak başarıya ulaşmış ve oradaki sivillerin hayatını kurtarmış olsa da "çıkarma operasyonu" kendi içinde teknik olarak çok da başarılı olmayabilir. Zaten "askeri okullarda başarısızlık olarak okutulur" diyerek daha çok teknik bir yere atıf yapıyor.


  • kaptankedi  (10.03.22 11:03:00) 
çıkarma gemimiz olmadığından 10 sene gecikmemiz dışında "başarısız bir operasyondu" diyemeyiz tam olarak. kendi gemimizi bombalamamız, saçma sapan şekilde erenköy'ü almamızı saymazsan :) ya da şöyle diyelim, genel başarısızlık siyaseten oldu. askeri olarak değil.


  • duster  (10.03.22 13:42:10) 
Avrupa ve abd türkiye'nin amfibik harekat yapamayacagini öngördü ama türkiye elde ki kıt imkanlarla iyi tahkim edilmiş kibrıs'a çikarma yaptı.

Ayni yunanistan adaya asker yollayacak askeri bırak kumanya bile gönderecek hazirligın olmadıgı abd raporlarında mevcut birde O aralar albaylar cuntası yunanistan'i yönetiyor.
  • Fritz-X  (10.03.22 13:58:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.