[]

2. el araba nasıl sıfırdan pahalı olabiliyor?

Bu arabanın sıfırı 260 bin tl şu an. Geçen yılki ve kullanlmış modeli hangi mantıkla 42 bin lira pahalıya satılabiliyor?

www.n11.com


 
Sıfırı katalog olarak varsa ama hazır olarak satışta yoksa 2. eli pahalı olabilir.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (09.03.22 17:29:12) 
Aracın sıfırı 260 bin değil, 299.900 TL: i.imgur.com

Yine de bu fiyat farkının sebebi satışa hazır sıfır araç bulunmaması ya da ikinci el araçta ekstra donanım bulunmasıdır.
  • himmet dayi  (09.03.22 17:33:19) 
şu anda gidip o aracı sıfırını bulamayacaksın. çip krizinden ötürü 6 ay sonraya fiyat verecekler, o süreçte de euro 2 katına çıkacağı için araba 500 bin olacak. mika'nın dediği gibi çip krizi öyle bir boyutta ki lüks segmentte bile saçma sapan şeyler oluyor (bmw 3 serisinin bazılarında dokunmatik ekran yok, mercedes cla'ların bazıları 5-6 senelik ufak ekranla geliyor vs gibi)


  • roket adam  (09.03.22 18:22:24 ~ 18:22:55) 
20sinden sonra yeni araçlar gelecek, ya tutarsa modeli bu.


  • neymis  (09.03.22 19:45:02) 
Olayın özeti şu genel olarak;

Mesela araçlar bayilere geliyor, 260.bin liradan satışa sunuluyor ve stoklar bitiyor.

Stok bittiği ve elde araç olmadığı için yeni bir fiyat girmiyor firmalar, yeni sıfır araç gelene kadar eski fiyat kalıyor internet sitesinde.

Atıyorum dolar 10 lirayken 26 bin dolar verip 260.000 liraya aracı alan adam 6 ay - bir sene sonra dolar 12 lira olduğunda 300.000 lira yazıyor aracına ikinci el.

Biz de girip internet sitesinde sıfır fiyatına bakıyoruz ve diyoruz ki "2. el sıfırdan neden pahalı?"

Aslında sorun, stokta olmayan ürüne ucuz ve hatalı fiyat yazan firmada. Aynı şey elektronik ürünlerde de olur. Bir şey aratırsın ve uygun bir fiyat bulursun fiyat karşılaştırma sitelerinde, tıklar gidersin stok yok.
  • John Bloor  (10.03.22 11:35:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.