[]

3. Dünya Savaşı

Fikri atış serbest, istediğiniz yerinden ele alıp değerlendirebilirsiniz. Herhangi bir öncül yazarak kısıt koymak istemedim. Bu şekliyle serbest kürsü.

Soru: 3. Dünya savaşı için çanlar çalıyor mu? Nasıl ve nerede başlar, nükleer boyuta ulaşır mı? Vs.


 
Abi bence onun en ufak bi parıltısı olursa Rusya'yı dümdüz ederler. Putin şimdi köpeksiz köyde değneksiz takılıyor gibi, Batı da kendi çöplüğünde horozlanıyor aralarında çözerler kafasında ama Putin "şuraya da salça olayım buraya da salça olayım" kafasına girerse işler değişir gibi. O noktada Putin bırak uygulamayı aklından "nükleer güç" düşüncesini geçirse dahi ezerler Putin'i Putin kim yav bu Rusya'dır Putin'dir ne çok büyütüldü insanların gözünde ben anlamıyorum.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (09.03.22 00:22:58 ~ 00:31:00) 
Merhaba. Yakın vadede başlamaz (tahminen 2050'ye kadar). 2050'den sonra "sıfır karbon" uygulamasının tamamen aktif hâle gelmesinden dolayı ciddi enerji savaşları bekliyorum ben. Ayrıca su savaşları da 3. Dünya Savaşı'na yol açabilecek bir boyuta ulaşabilir.
Bir istisna dışında nükleer savaş çıkabileceğini sanmıyorum. O istisna da tahmin edebileceğiniz üzere: Kuzey Kore. Bu bağlamda söz konusu savaş ya Kuzey Kore cephesinde patlak verecek; ya da Ortadoğu cephesinde (Temiz enerjiye geçilmesi nedeniyle özellikle Arap devletlerinin sahip oldukları petrolün kıymet-i harbiyesi pek kalmayacak).

  • simderun  (09.03.22 09:29:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.