[]

Bireysel silahlanmak

Yasal yollarla eve tabanca/tüfek almak istiyorum.

Marka model önerisi de alabilirim. Fiyatlardan pek haberim yok ama bütçe 5k civarı diyelim.


 
tabanca alamazsın o fiyata ancak yivsiz av tüfeği olur. internetten araştırabilirsin ruhsat derdi de yok.


  • emfuzi  (08.03.22 13:23:48) 
5000 liraya tabanca alınır da ruhsata yetmez, bakayım güncel fiyatlara bi;

Tabanca bulundurma ücreti 5 yıllık 3.315 TL olmuş harcı, 150-200 de kart ücreti olacak, sağlık raporu da 500 tl olsa ortalama, neredeyse 4000 lira sırf ruhsat çıkarmak için lazım.

5 sene sona bu masraflar tekrar edecek bu arada bilginiz olsun.

Tabanca için kendini kanıtlamış yerli bazı platformlar (klon) var, forumları biraz kurcalayarak kafamıza yatan bir modeli alabiliriz.

Canik TP serisi iyi bir Walther klonu mesela (uzun yıllardır kendini geliştiriyoır, ABD'de çok tutulan bir silah)

Stoeger STR-9 Yeni bir Glock klonu, Stoeger de Beretta lisansı ile Türkiye'de üretim yapıyor, sevilen kaliteli bir marka.

Sarsılmaz SAR-9 var mesela, son yıllarda Emniyet Genel Müdürlüğü'ne dağıtıldı, tetik ve ateşleme mekanizması Glock gibi, diğer yönlerinde Steyr'den de, H&K'den ve Walther'den de esintiler var.

Gerçi bulundurma olacağı için polimer olmak zorunda değil hafiflik açısından, çelik bir modele de yönelebiliriz.

Çeliklerde de Browning, CZ, Beretta, Colt klonu üreten markalarımız var.
  • John Bloor  (08.03.22 15:31:46) 
Cifteli av tufegi al 200 sene falan kullanirsin.
Tabanca basina bela olur, biri calar kaybolur. Esek gibi de pahali.

Hedefi vurmasi da cok buyuk dert, 1kg nesneyi yere paralel tutman gerekiyor.
Askerde en gicik oldugum sey tabanca atislariydi.
  • divit  (08.03.22 20:00:22) 
Ya hu ben dün cevaplarken /'dan sonraki tüfek kelimesine dikkat etmemişim :)

Tabanca şart değilse istek olarak elbette en güzeli yivsiz av tüfeği, hem tüfek daha ucuz, hem alması daha kolay, hem de ruhsatı ucuz.

Hatsan var yarı otomatik, ciddi de ihraç yapıyor ve kendini kanıtlamış bir tüfek. Model hatırlamadım ama bakınca buluruz MP harfleri içeren birşeydi.

Hatsan Escort MP-A model adıymış, bende 20 cal. var, denemek için her çeşit her ağırlıkta fişekleri alıp karışık atmıştım hepsini atmıştı.
  • John Bloor  (09.03.22 11:06:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.