[]

schengen vizesi - ilk giriş ülkesi farklı oldu

Merhabalar,
ispanya'dan 6 aylık vize almıştım ama uçuşm iptal olduğu için ilk girişim fransa oldu sonrasında da 2 kez daha Fransa'ya gittim

1- yeni vize başvurumda bu durum sıkıntı olur mu ? vize bitmeden bir giriş çıkış gerekir mi İspanya'ya ?

2- yeni vizeyi nereden almak mantıklı ki 6 aydan daha az gelmesin ? ispanya mı fransa mı ? (daha önce Fransa'dan almışlığım yok, yeni seyahatlerim de oraya olacak)

 
Sıkıntı olmaz, Ispanya'ya girmeniz de gerekmez. Fransa'dan alın, en az 6 ay verirler. Şanslıysanız daha çok.


  • kaptankedi  (08.03.22 13:03:10) 
İspanya ne yapar bilemiyorum ama İtalya sıkıntı yapıyor, ya İspanya için de kullan ya da bir süre tekrar oradan vize alma.


  • tiny penny  (08.03.22 13:05:20) 
@tiny penny peki Fransa sorun yapar mı oradan alsam ?


  • silent  (08.03.22 13:10:03) 
Abi bu Fransa nasıl veriyor kime veriyor bu en az 6 hatta daha fazlayi.
Ailem 3. Sefer geliyor ziyarete;
Ilki +1 gun fazla
Ikincisi toplam 3 ay, baslangic tarihi vizenin verildigi gün.
Üçüncüsü 6 ay baslangic tarihi vizenin verildigi gün.
Kismetse 4.sunde bir sene verirler artik diyoruz.

Bir bize vermiyorlar heralde her sene geliyor bunlar diye...
  • logisticsmanager  (08.03.22 13:18:49) 
@logisticsmanager yanlış anlaşılma olmasın ben hiç Fransa'dan almadım...


  • silent  (08.03.22 13:23:37) 
@logisticsmanager —vize alınan ülkede aile bireyi bulunması biraz negatif bir durum. aha gelip de buraya yerleşir mi acaba, kaçak çalışır mı gibi (saçma) düşüncelere kapılıyorlar. bu bakımdan yalnızca turistik/iş seyahati yapanlar daha avantajlı oluyor.


  • kaptankedi  (08.03.22 14:37:09) 
Vize konusunda bir ülkeye sadık kalmak bence artı sağlıyor. Mesela sürekli İtalya'dan vize almak bir artı oluyor. İlk vizelerde pek cömert olmuyorlar belki ama sonrasında kademe kademe arttırabiliyorlar.

Ben İsviçre'den ilk vizemi aldığımda 3 hafta, tek girişlik vermişlerdi. Sonrasında 6 ay, 1 sene, 2 sene ve 3 sene olarak verildi vizelerim. 5 sene gibi bir süreyi kapsıyor tabii bu süreç. Ki 2019'da vizeye başvurduğumda işsizdim, aöf öğrenci belgesi + babamın sponsor olmasıyla 2 sene vermişlerdi.

Ayrıca o ülkede akrabanızın olması bir dezavantaj değil. İsviçre konsolosluğu bu durumu artı olarak gördüklerini söylemişti bana zamanında. Tabii şimdi durumlar değiştiyse bilemiyorum. Bu durum diğer ülkelerde farklı değerlendiriliyor olabilir. Oradaki memurun insiyatifi bile etkiliyor.
  • deveyidiken  (08.03.22 15:24:40) 
Fransa'nın sıkıntı yapacağını hiç sanmıyorum.
Ben sadece İtalya'da sıkıntı yaşadım ama şöyle ki, 2 kez vize alıp gidemedim ve başka ülkelere gittim sonra üçüncü başvurumda sadece gideceğim fuar için yetecek kadarını verdiler, yanlış hatırlamıyorsam 7 günlük falan verdiler ki bana hep en az 1 yıllık ve genelde 2 yıllık schengen verirler. Yani vermemezlik etmemişler ama bir tepki ortaya koyduğunu belli etmiş vize ofisi. Fransa genelde en rahat olanıdır, benim tecrübem bu şekilde.

  • tiny penny  (08.03.22 17:51:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.