[]

Geçmeyen Öksürük ve Artan Nefes Darlığı

Merhaba.

Ocak ayının ilk yarısında ateş ve öksürük şikayetiyle hastaneye gittim. Testim negatif çıktı.

İyileştikten bir hafta sonra sabaha karşı öksürük başladı. Zamanla yatakta yatamaz hale geldim. Sonra bu öksürükler gündüze de sıçradı.

Şimdi bir de nefes darlığı çıktı. İnanın 50 metre yürüyemiyorum. Sanki dakikalarca koşmuşum gibi nefes nefese mola vermek zorunda kalıyorum. 1 haftadır da oturduğum koltukta uyuyabiliyorum. Yatağa yattığım an yine nefesim kesiliyor.

Geçtiğimiz günlerde göğüs hastalıklarında muayene oldum. İki sprey bir de balgam söktürücü verdi.

1 hafta geçmiş olmasına rağmen en ufak bir düzelme yok. Hala hareket ettiğim an nefes nefese kalıyorum. Spreyler de bir işe yaramıyor. Balgam da atamıyorum.

Acaba göğüs hastalıkları dışında görünmem gereken bir yer var mıdır?

Not: Sigarayı hasta olduğum dönemde bıraktım.

 
Korona sonrası belirtilere benziyor; çabuk yorulma, nefes zorluğu. Geçirdiğim korona ve karantina sonrası(ki ben 25 gün karantinada kaldım) bende de aynı bunlar devam etti. 20 merdiven çıkardım, sanki üst üste iki tane halı saha maçı yapmış gibi yorulurdum. Hele bir ağaç ekme hikayem var, iki kürek salladım, bayılıp kalacaktım neredeyse. Demem o ki, yaptırdığınız test bazı sebeplerden ötürü sağlıksız sonuç vermiş olabilir(kuluçka dönemi vs) ve siz korona geçirmiş olabilirsiniz.


  • el conquerador  (08.03.22 02:43:53) 
Bir süre nabzınızı takip etmenizi öneririm. Bazen taşikardi ya da yüksek nabız da kuru öksürüğe sebep olabiliyor.


  • nick konusunda kararsizim  (08.03.22 06:41:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.