[]

Bu fakir nereye gitsin?: İsviçre gezi planı

Cumartesi günü İsviçre'ye, Zürih'e gidiyorum. 6 gün kalacağım toplamda ve Pazar gününü kesin Basel'de geçireceğim. Sonrasında ise trenle bir yerlere gitmek istiyorum ama karar veremiyorum. (Interrail one coutry pass alacağım, o yüzden limitim yok tren konusunda)

Bugüne kadar St. Gallen, Lugano, Interlaken, Luzern, Bern gibi birçok şehri ziyaret etme şansım oldu.

Ancak Fransız kantonlarındaki şehirleri pek ziyaret etme şansım olmadı. Lozan, Montrö, Cenevre tarafları görülmeye değer midir? Eğer öyleyse, bu şehirlere yakın tavsiye edebileceğiniz "Ulan çok güzel bir köydü/kasabaydı" dediğiniz, dibinizin düştüğü yerler oldu mu hiç? Olduysa hangi köyleri tavsiye edersiniz?

Bir de bundan bağımsız, bu mevsimde Davos, St. Mortiz tarafları çok soğuk olur mu?

 
gezdiginiz yerler zaten fena yerler değil. ben ozellikle bern'i cok seviyorum.

arada ordan oraya giderken yolda gordugunuz yerleri de hesana katarsak genel olarak isvicre'yi gormussunuz.

gitme imkaniniz olursa lichtenstein'a da bi tur atin derim ben. iyi gezmeler :)
  • boyle buyurdum  (07.03.22 23:54:20) 
@ boyle buyurdum

Liechtenstein küçük diye hep görmezden geldim ama bir bakacağım, sağolun :)

Ayrıca Romanşça'nın da konuşulduğu Graubünden kantonunu da çok merak ediyorum, köylerini vs ama Chur şehri ve civarı ne kadar görülmeye değer bilemiyorum.
  • deveyidiken  (08.03.22 00:01:51) 
Masall1ah tum İsvicre'yi gezmissin, bana pek soz dusmez ama 18 yasindayken 5 gun İsvicre'ye gitmistim. Yaz olmasina ragmen Davos soguktu. Lozan sakin bir sehirdi. En guzeli Cenevre'ydi diye hatirliyorum. Zaten Avrupa finans merkezi, baya canliydi. Lozan-Cenevre yolu baya guzeldi. O rotadaki kucuk sehirlere bakabilirsin belki.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (08.03.22 13:57:06) 
Basel´deki karnaval bitti mi? Gittiginiz vakte denk geliyorsa, cok ozel bir festival. Bunu Almanya´daki ile karsilastirarak soyluyorum. Muzik ve gelenek ile azicik ilgileniyorsaniz, kesinlikle katilin.

Cenevre bence de ücü arasindaki en sempatik sehir. Cenevre yakinlarindaki Gruyeres cok guzel bir kasabaydi. Gitmisken kesinlikle ugrayin. Benim gibi satoseverseniz Chillon´a gidin. Hava da aciksa, etrafinda dolasmak da cok keyifli. Chillon´da ilginc etkinlikler olabiliyor, yemeli icmeli. Gitmeden bakmak lazim programa.

Savoyen saraba ilginiz varsa su an sarap dunyasinda ilgi goren bir terruar. Chillon etrafindaki kasabalarda sarap da deneyebilirsiniz.

Zürih ve Cenevre yemek icmek icin cevher sehirler Avrupa´da.

St. Moritz ile fakirlik kelimesini yan yana koyamadim. Cok yuksekte bir yerlesim, günesli degilse cilginlar gibi soguk oluyor.
  • buf-e kür  (08.03.22 14:13:15 ~ 14:16:52) 
Lozan ve Cenevre'yi kesin ekliyorum o zaman.

Ayrıca Fasnacht dün başladı, bugün ve yarın da devam edecek. Ona gitmeye niyetlenmiştim aslında ama onu da listeye ekleseydim toplamda 10 gün falan kalmak zorunda kalacaktım. Maddi açıdan zorlanırım diye onu eledim, seneye artık. :(

Chillon şatosunu da ekliyorum ayrıca listeye.
  • deveyidiken  (08.03.22 15:36:40) 
lozana geçerseniz, (cenevreden tren var çok yakın)
hemen karşıda fransız evian var, bi vapurla geçiliyor.
vapur pahalı olabilir derseniz aynı şekilde, cenevreden evian'a otobüs de gidiyor
evian küçücük ama çok güzel şehirdir
suyu da meşhurdur bilirsiniz
  • Corc  (08.03.22 15:53:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.