[]

Italya uzmanlari; seyahat planima yardim eder misiniz?

Ilk plana gore Mayis’ta Venedik gitmeli, Roma donmeli Venedik-Floransa-Roma rotasini dusundum ama Pegasus maalesef Venedik ucusumu iptal etti ve Venedik’e HAziran’in ikinci haftasina kadar ucus gorunmuyor.

Bileti Bologna’ya aldim; 8 Mayis gidis 19 Mayis donus seyahat planini nasil yapmaliyim? Kacar gun?

Tesekkurler?

 
Floransa milano falan da olacak mi? 2 gece 2 gunduz venedik yeterli bence. Roma en az 3 gun 2 gece diyorum.

Floransa 2 gunduz olmali

Milano 1 gunduz 1 gece yeterlo bence

Hizli tren saatlerine gore mantikli rota cizilebilir, bakmadim simdi saatlerine:)
  • bir ileti paylastim  (07.03.22 23:14:51) 
Venedik ten murano ya falan gidecekseniz 1 gunu de onlar yer. Ki bence gidilse guzel yerler. Instagram insaniysaniz hele super:)


  • bir ileti paylastim  (07.03.22 23:15:43) 
Milano’ya gitmeyeyim diyorum? Belki daha sonra ozel giderim ama sikistirilabilir mi sizce? COk kostur kostur olsun istemiyorum…


  • nefertarii  (07.03.22 23:16:41) 
milano'ya gitmeyin. değmez.


  • kimwexler  (07.03.22 23:18:36) 
Bologna’da kac gun gecirmeliyim?


  • nefertarii  (07.03.22 23:20:54) 
kısıtlı zamanda milano bence de gereksiz olur.

8-9 bologna
10-14 floransa
15-19 roma

bologna'dan venedik'e çık bi daha güneye in falan gereksiz, oraya harcayacağın zamanla floransa ve roma'nın hakkını biraz daha vermeye yaklaşmış olursun. iniş gününde yerleşirsin, 9'unda da şehirde şöyle bir dolaşıp floransa'ya geçersin yeter bologna için.
  • Bruce  (07.03.22 23:23:30 ~ 23:24:46) 
rotada hangi güne kaç gün ayıracaksınız bilmiyorum ama, sadece rotaya perugia'yı eklerseniz (2 gün) size çok güzel bir şehir tanıma fırsatı olur diyorum ve çekiliyorum :)


  • benim de soyleyeceklerim var  (07.03.22 23:28:32) 
Venedik’e kesin gitmem lazim ya :) direkt venedik gidisli oldugunda murano/burano/torcello yarim gunluk tur; kanalda gezi, kilise filan gezme ve castelfranco veneto diye dusundum 3 gun.


  • nefertarii  (07.03.22 23:34:39) 
Kosturmaca olacaksa milano bence de gereksiz olur. Bologna icin de ayni seyi dusunuyorum; sadece ucmak icin kullanilabilir. Floransa roma venedik kisitli zaman icin ideal, her yere kosturmaktansa major yerleri daha uzun gormek daha mantikli bence.

Planlama yaparken bence lonely planet’in italya ve roma kitaplarina goz atin, nereye gideceginizi cok iyi gosterir. Ufak bir tavsiye de ben vereyim; nereye giderseniz vino del casa icin (mekanlarin kendi uretimi olan saraplar). Bizim buradakiler de sarap mi diye dusunmustum.
  • gibicibicis  (08.03.22 11:03:25) 
Bologna için tek gün yeterli,keyifli minik bir İtalyan şehri. Ordan doğrudan Venedik'e geçilebilir ama vaktiniz var, o yüzden ben olsam bir yer daha eklerim. Milano ve hatta Como çok rahat sığar. Roma benim favori şehirlerimden, ben orda sıkılmıyorum ama genel olarak 4 gün yeterli. Floransa da iki gün,Pisa ve Siena'ya gidecekseniz 3 gün sayın. Venedik tek gün,adalarına gidecekseniz iki gün sayın. Kısa mesafe trenler için ücret değişmez ama hızlı tren biletlerini önceden alın,fiyat çok fark eder. Keyifli yolculuklar


  • asteriks  (08.03.22 11:50:49) 
Benzer bir rotayı bende yapmıştım 21 günlüğüne Roma-Floransa-Bologna-Venedik-Milano şeklinde, arada birkaç kasaba ve turistik yerde gezdim günü birlik olarak.
Bologna'yı uçağa binmek için gittiğinde de gezebilirsin, ekstra gün ayırmana bence gerek yok.

Floransa 2 gün yeter çok fazla müze gezmem derseniz.

Roma 4 gün

Roma- Venedik hızlı trenle 4 saat, banliyö treni ile 8 saat sürüyor, Venedik'e 2-3 gün ayırırdım.

Venedik- Milano arası üç- dört saat

Milano- Bologna arası iki buçuk, üç saat

Venedik-bologna arası trenle bir buçuk, iki saat

Milano için şehir merkezini görmeye bence de çok gerek yok ancak como gölü ve çevresini mayıs aylarında çok güzel olur ki Venedik'ten sonra en çok beğendiğim yerler oldu.

Özetle, yolda zaman geçiririm dersen Milano'ya git Como gölü ve çevresini dolaş derim.

Para problem değilse raylı sistemler çok iyi özellikle hızlı trenler ve istasyonlar şehir merkezlerine yakın, ulaşım konusunda sıkıntı çekmezsin,tren saatlerine dikkat ederek seyahat planlamak iyi olacaktır.
  • sealth  (08.03.22 11:59:47 ~ 17:19:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.