[]

Çamaşır makinelerinde sıcaklık seçilmezse elektrikler tasarrufu olur mu?

Çamaşır makinelerinde sıcaklık seçilmezse elektrikler tasarrufu olur mu?

Çamaşır makinelerinde her programa göre sıcaklık dereceleri var genelde kısa süreli programlarda düşük sıcaklık uzun süreli programlarda yüksek sıcaklık var program süresi arttıkça genelde sıcaklıkta artıyor tabii birkaç istisna program hariç mesela yorgan yıkama programı uzundur ama sıcaklık azdır. Bir de yıldız tuşu var o tuşa basınca hangi programı seçerseniz seçin çamaşır makinesi sıcaklık seçmiyor içindeki suları ısıtmıyor içindeki çamaşırları içindeki suları ısıtmadan yıkıyor birisi çamaşır makinesi suları ısıtırken daha çok elektrikler harcıyor yıldız tuşuna basıp sıcaklık seçmezsen çamaşır makinesi içindeki çamaşırları içindeki suları ısıtmadan içindeki soğuk sularla yıkar daha az elektrikler harcar dedi dediği doğru mu?


 
Kullanım kılavuzunda programların enerji tüketimlerine dair bilgi vardır ama evet temelde su ısıtılmazsa tasarruf yapar, ben genelde 30 derecede yıkıyorum.


  • atom karincanin torunu  (07.03.22 21:11:44) 
Camasir makinesi elektrigin cogunu motor yuzunden yakiyor.
Sicaklik duserse tasarruf olur ama esas tasarruf olayin kisa surmesi.

Makineden tasarruf etmen cok zor, onun yerine hergun calisan aletleri kovala.
Mesela kombi elektrik faturasina ortalama 100 tl ekliyor.
  • divit  (07.03.22 21:20:58) 
Camaşır makinanızın sıcak su girişi varsa (muhtemelen var), kombinin sıcak su hattından su almasını sağlayın.

Bu durumda makine, sıcak suyu ısıtmak için uğraşmaz, su ısınırken geçen en az yarım saatlik dönme ve ısıtma işlerini kısa sürede halleder.

Hem isıtmak, hem motorun dönmesinden tasarruf sağlar. Ek olarak, normal programları kullanmaya devam edersiniz, yani çamaşırlar iyi yıkanır.

Elektrik maliyeti 100 iken 60 seviyelerine düşer (afaki tahmin).
  • alfired  (15.05.22 08:17:35) 
makinanın kılavuzunda her programın elektrik ve su tüketimi yazar. benimkinde 55 dakikalık mix programı en verimli programmış. özel bir şey olmadıkça her şeyimi orada 30 derecede yıkıyorum. zaten gidip de tişörtünün üstüne sos ya da şarap falan dökmediysen sıcak suyla yıkamanın alemi yok. 30 derece 1 saatlik bir program tamamdır vur geç.


  • alperz  (15.05.22 08:34:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.