[]

aşılı covid+lar

3 doz biontech oldum. sonuncusu aralık 17. her aşı olduğumda 2 gün yatak döşek yattım. şimdi covid oldum, ölmüşlerimi görmüş kadar oldum yine. şimdi kendimce süreci anlamlandırmaya ve merakımı gidermeye çalışıyorum da. benim durumumda aşılar işe yaramamış mı oluyor? yoksa aşı olmasaydım covid olunca tahtalıköyü mü boylayacakmışım? biliyorum bunların varsayımdan öte yanıtları yok. ama aşılılar hafif atlatıyormuş, Omicron hafif ya laflarını hatırlayınca e bende mi bi sıkıntı varmış diye düşünmeden edemiyorum. bu durumlar dışında da aşırı turp gibiydim aslında, vücudumun bi derdi varsa anlamak istiyorum.




 
Öncelikle doktor falan değilim, yazdıklarımı çok da kaale almayabilirsiniz. Aşılar yüzde yüz kesin korur, hiç hasta olmazsın, hiç covid olmazsın gibi bir iddaa yok. Belirli oranlarda koruyuculuğu var, bilimsel yöntemlerle koruyuculuğu en yüksek tespit edilenler de şu an mRNA aşıları sanıyorum. Bunlarda da koruyuculuk oranı yüzde 90 bile değildi. Yani her zaman risk var tabi ki. Ama aşı olunca yataklara düşmen muhtemelen bağışıklık sisteminin tetiklendiği ve antikor üreteceği anlamına geliyor olmalı. Aşılı olmasan belki covid yüzünden solunum makinesine bağlanacaktın, belki de bir fark olmayacaktı bilemeyiz. Gerçek olan şu ki aşı olanlarda, doz sayısına da doğru oranlı olarak asemptomik hastalık / hafif semptomlar ile atlatma / hiç hasta olmama oranı yükseliyor.


  • r_u_h  (07.03.22 18:20:01) 
ben birebir aynı durumda covid oldum ve en ufak bir halsizlik, ağrı, ateş, koku kaybı yaşamadım mesela. tamamen bünye ile ilgili bir durum sanırım.


  • hypathia  (07.03.22 18:37:17) 
bünye ile alakali da olabilir eşim de bende ikiser doz aşı olduk iki asidan ben hafif etkilendim neyse ikimiz de pozitif çıkınca eşim çok ağır atlattı bense çok hafif


  • all girls dream  (07.03.22 18:54:34) 
asi ilk varyant icin yapildi artik etkisiz diye bir sey yok. klinik testler de bunu dogruluyor zaten. asi spike proteinini hedefliyor ve mevcut varyantlarda spike proteini asagi yukari ayni. bagisiklik sistemi cok karmasik, detayina girmesi zor ama asilar tabii ki hala etkili. sadece ilk varyant kadar degil.

asi ise yaramamis olmuyor, asi olmamis olsan daha agir mi gecirirdin bilmenin yolu yok. bireysel olarak bilemezsin, ama topluma vuruldugunda asi olan grubun verdigi kaybin olmayan gruba gore cok daha az oldugu biliniyor. bilebildigimiz sadece bu.
  • robokot  (07.03.22 19:35:35 ~ 19:35:46) 
eğer yararı olacaksa ben de kendi deneyimimi yazayım. temmuzda 2 doz, 30 aralıkta da 3. doz olarak biontech oldum. geçen hafta testim pozitif çıktı. birkaç gün özellikle geceleri öksürük ve koku kaybı dışında diğer belirtiler görülmedi. şu an kokunun yüzde 50'si geldi, öksürük de yok gibi.


  • jepa  (07.03.22 21:24:23) 
Ben de bundan çok korktuğum için merak ettiğim için soruyorum,
çok ağır geçiriyorum derken mesela ne gibi ağır, nasıl semptomlar var?
hastaneye gidecek kadar mı yoksa aşırı halsizlik bitkinlik öksürük gibi mi?
  • sipsiyah  (07.03.22 21:28:47) 
@sipsiyah cuma günü boğaz ve hafif baş ağrısı ile başladı, aynı gece 39-40 derece ateşle kabuslar kabuslar. cumartesi sabah başlayan ağır boğaz, baş, komple yüz ağrısı, öksürük, yüksek ateş pazar öğlene kadar devam. sonra ateş azaldı, diğer semptomlar devam. bugün tonla ilaç sayesinde ateş yok, öksürük, hafif boğaz ağrısı, burun/kulak tıkanıklığı devam. cumartesiden beri hafif nefes darlığı da var. geceleri ateş o kadar fazlaydı ki arasaydım hastaneliktim kesin. ama niyeyse ambulansların geleceğine ihtimal vermediğimden bi şekilde sabah ettim işte. sadece halsizlik olsa ağır demezdim :) bu arada tat koku hiç gitmedi. umarım gitmez de.


  • kimwexler  (07.03.22 22:03:36 ~ 22:12:13) 
@kimwexler çok geçmiş olsun gerçekten, nefes darlığı için mutlaka bir BT çektir bence, oksimetren varsa oksijenini de ölç arada, çoğu zaman d-vitamini eksikliği ile bağlantılı diye okudum duydum hep, d vitamini takviyesi alıyor muydun mesela bu bir etken olabilir bunun dışında tamamen genetik faktörler galiba benim gözlemim. umarım tez zamanda sağlığına kavuşursun.


  • sipsiyah  (07.03.22 22:37:01) 
valla dostum ben de gayet sağlıklı kondisyonlu biriyim, 3 biontech oldum neredeyse hiç bir yan etki olmadı, ama covid + olunca ben de fena yamuldum. belirtiler ortaya çıktığından beri 1 hafta oldu, hala tam olarak geçmemekle birlikte dede gibi nefes nefese yaşıyorum resmen evin içinde. bunu demek ki aşı olmasam hastanelik olacakmışım şeklinde yorumluyorum. ateş, müthiş bir halsizlik, boğaz ağrısı (hatta boğaz yarası diyorum artık resmen açık yara gibiydi boğazım su bile içemedim), acayip bir yorgunluk günün 18 saati uyudum bi iki gün.

tam tersine eşim de aşılı, ona da bulaştı, onda neredeyse hiç bir belirti olmadı. normal yaşamına devam ediyor.
  • roket adam  (08.03.22 00:54:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.