[]

Napoli ( İtalya ) ve çevresine gitmiş olanınız var mıdır?

Merhaba. 17-20 haziranda 4 gün Napolide kalıp 4. gün de Romaya geçmeyi planlıyorum. bir kaç sorum var.. cevabı olanlar varsa yeşillendirilirse mutlu olurum.

1- En önemli sorun araba kiralamak.. İtalyandan biraz sıkıntılıymış araba kiralama konusunda diye tecrübesini anlatanlar olmuştu eskiden. Kaporaya çökmek arabamı çizdin ettin diye söylenmek vs vs şeklinde. Benim derdim temiz güvenilir ve düzgün birilerinden araba kiralamak. Napoliden kiralayıp Romaya geçmeyi planlıyorum zaten. Bu hizmeti veren biri lazım.

2- Napoli ve çevresinde gezmek toplu taşımayla da mümkün mü ? Ulaşım saatler vs sağlıklı mı atıyorum gece kaça kadar ve sabah kaçta var gibi bilgilere ulaşmam lazım.. ?

3 - Napoli ve çevresinde aşırı abartılmış turistik yerler harici önereceğiniz çok bilinmeyen yerler vs ve her türlü öneriye açığım :)

 
1- Araba kiralarken mutlaka super kasko alin. Yoksa dediginiz gibi cizikti kus bokuydu bi suru para alirlar. Kiraladiginiz yerin kaskosu napoli icin gecerli mi ona da bakin cunku bazi sigortalar napoli'yi kapsamiyor (hirsizlik fazla oldugu icin). Kurumsal firmalara bakmanizi oneririm bu yuzden. Locauto olabilir.

2- cok bilgim yok

3 - napoli disi ilk akla gelen yer pompeii, onun disinda vesuvionun tepesine cikma imkani var. Baska bir tarihi sehir ercolano. pompeii gibi lavalar altinda kalmis ama daha az turistik bir antik kent. Tabi sorrento, amalfi falan da var. Ama oralara arabayla giderseniz dikkat edin sokaklar cok dar :)

Tekne turlari oluyor meshur grotta blu var onun gibi su magaralarina goturuyorlar.
  • mirafiori  (07.03.22 18:24:53) 
bence napoli'de araba kiralamayin. seir kucuk yuruyerek gezilebilir, pompeii'ye otobusle gidilebilir. Biz oyle yapmistik.


  • 65 derece  (07.03.22 18:56:29) 
arabaya gerek yok +1
park yeri, trafiği ayrı sıkıntı; napoli gibi büyük olmayan şehirleri yürüyerek gezmek varken araçla gezmenin verdiği yapaylık hissi ayrı sıkıntı. hızlı tren varken araçla roma'ya gitmek de gereksiz. trenle 1,5 saat sürüyor yaklaşık 250 km, araçla daha uzun sürer.

merkezde kalırsan yürüyerek gidip gelirsin geceleri. zaten gezilesi biçok bölgeye gece gitmek tehlikeli, daha merkezi yerleri de yürüyerek gezebilirsin. sant elmo gibi bir tık mesafeli yerlere füniküler, teleferik oluyor zaten. gece uzaklarda hayat yok zaten, uzaklara gündüz gider akşama otele döner sonra gece dışarı çıkarsın.

pompeii'ye de tren var var sık sık, civar bölgelere de. mesela napoli'de 4 gün kalmışken şehre trenle 1,5 saat uzaklıktaki pepe in grani'ye gidip dünyanın en iyi napoliten pizzasını yemek müthiş bir aktivite olur. ben yapamadım içimde kaldı, sen yap bari.
  • Bruce  (07.03.22 19:17:33) 
Eğer araba kiralayacaksan dönüşte verdiğin kartı direkt iptal et. En az iki ceza kesin geliyor ve kiralama şirketi ceza bilgilendirme komisyonu kesiyor.2-3 sene önce ceza başı 100 euroya yakın kesmişlerdi.Bu arada hız cezası falan değil mesela bi sokağa girmen belli saatlerde yasak ama oralı olmadığından bilmiyosun böyle saçma sapan kurallar var. İşim düşmedikçe girmeyeceğim bir ülke sevemedim gitti.


  • Yavuşuhlu  (08.03.22 00:35:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.