[]

şubat ayında raporluyum diye maaş + sgk ödemesi eksik oldu

ay 28 çektiği için 2 günlük maaşımı ne iş veren veriyor, ne sgk.

2 günlük maaşım eksik kaldı. ne olacak böyle? sistemin bir açığı falan mı yoksa oluru bu mu?


 
sistemin açığı değil. şubat ayı için oluru bu maalesef. daha doğrusu her ay için aynı şey geçerli.

kaç çekerse çeksin ay 30 gün sayılır, ama herhangi bir sebepten dolayı (örneğin rapor) eksik çalışma sözkonusu olursa çalışılan günler parmakla sayılır.

28 çeken ayda tam çalışırsan prim 30 yatar. ama 1 gün eksik çalışırsan 27.

31 çeken ayda da tam çalışırsan 30 yatar, 1 gün eksik çalışırsan da 30.

şöyle teselli bulabilirsin. rapor almasaydın 28 gün için 30 günlük ücret alacaktın. o zaman da fazla almış olmayacak mıydın?

yani buna varana kadar şunu söyleyeyim. ay kaç çekerse çeksin 30 gün dedim ya, dolayısıyla yıl da 365 gün hatta kimi zaman 366 gün olmasına rağmen 360 gün sayılıyor. hizmet dökümüne baktığında 20 yıllık çalışman için 7200 gün görüyorsun, ama takvimde 7305 gün geçmiş oluyor. 20 yılda 105 gün, nereden baksan 3.5 ay ne oldu? hoop gitti.
  • kibritsuyu  (07.03.22 11:02:10 ~ 11:09:24) 
Konuya tam hakim değilim ancak bildiğim kadarıyla ayın 28, 30 ya da 31 çekmesi fark etmiyor. Sgk ödemeleri her zaman 30 gün üzerinden yatıyor. Tüm yıl boyunca hiç devamsızlık yapmazsanız toplam 360 gün prim yatmış oluyor. Ancak burada sistemle ilgili bir durum var sanırım. Geçen gün kulak misafiri oldum. şubat ayı içinde devamsızlık yapmış bir çalışan. 1 gün. Muhasebe bunu not al, bir sonraki aya işleyeceğiz diyordu. Sebep olarak eğer şimdi 1 gün işlersek 3 gün eksik yatar prim günü gibi bişeyler konuştular. Dediğim gibi sohbete dahil değildim. Sebebini, mantığını sormadım. Ancak anladığım kadarıyla iş yeri isterse bu durumu bir sonraki aya işleyerek kıyak yapma imkanına sahip. Yapmak zorunda değil.


  • draconas  (07.03.22 11:08:55) 
evet şubat ayında böyle bir durum var. ama iş yeri isterse maaşını tam verir. rapor paranı sana bırakır ya da şirkete ödemeni ister. yani yaptıkları kanuni bir zorunluluk değil. çalışana maaşı eksik ödemek zorunda değil. istersen şirketi biraz zorla belki sonuç alırsın.


  • gabe h coud  (07.03.22 11:59:38 ~ 12:00:17) 
Fazla yatirmislar aslinda komple tam maas, mail attilar fazla yatirmisiz raporunu gormedigimiz icin geri oder misin diye. Sordum detaylari aradaki farki asla alamayacagim yani di mi diye he he deyip gecistirdiler.

Reziller ya hayatta yatirmazlar.
  • floydian  (07.03.22 12:01:18) 
şöyle yap. sgk'dan aldığını şirkete öde. ziraat'ten parayı alırken dekontu sakla ve şirkete öderken dekontu da evrak olarak ilet.


  • gabe h coud  (07.03.22 12:09:49) 
Evet ama her turlu onlara gore fazla yatirdiklarini isteyecekler zaten. Iade ettim bile zaten ugrasamam ben odesirim bir sekilde.


  • floydian  (07.03.22 12:17:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.