[]

diş eti apsesine ne yapılır?

geçen perşembe akşamı 20'lik dişimde bir şey vardı fırçalayarak çıkartamadım kürdan soktum ama kürdanı biraz haşin sokmuşum herhalde ertesi sabah diş etimde şişkinlik ve ağrı ile uyandım. bugün oldu hala devam ediyor. belki iyiye gidiyor ama çok az varla yok arası bir iyileşme diyebilirim. bildiğiniz iltihaplı yani o bölgenin etrafındaki damak.

ağzımı temiz tutup ağız gargarası vs kullanıyorum ama daha hızlı düzeltmenin bir yolu yok mudur?

aile hekimine gidip antibiyotik istesem verir mi acaba? dişçilik bir şey çünkü dişçiye de gitsem antibiyotik verecek çok yüksek ihtimalle.

 
Klorhex gargara ve macun kullanabilirsin. Dis etlerini acayip rahatlatiyor.


  • nax  (07.03.22 09:48:08) 
Belki disin kenarindaki parcayi ya da bi kismini daha da dibe itmissinizdir. Yalnizca kurdanla zarar verdiginiz icin iltihap kapacagini sanmiyorum, max pamukcuk falan olurdu. Bence ya iltihap degil yalnizca zedelenmis ve bu nedenle biraz sismis ya da iceride parca kalmis.

Disciye gitmenizi oneririm.
  • zimbirik  (07.03.22 10:28:39) 
iltihap kapmasa çevresi komple ağrır mı? ağzımı açarken ağrıyor, esnerken ağrıyor, devamlı bir acı var.


  • floydian  (07.03.22 10:46:54) 
Tuzlu ılık su gargarası


  • photo85  (07.03.22 19:33:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.