[]

Hayvan sigortası (yurtdışı)

Selamlar
Şimdi köpeğime sigorta yaptirayim diyorum, veteriner de tavsiye etti çünkü köpeğim reaktif ve ihtiyac olduğu durumda (aşı ya da ufak kontrol harici) sedatif verilmesi lazım yoksa ısırmaya kalkar (agizlik olsa da rahat durmaz yani)

Bir sürü sigorta var ama bazıları taninmis olmanin verdiği rahatlik ya da ünlü sigorta firmalari olarak çok dandik servis veriyorlar ya da fiyatlar uçmuş (aşağıda bahsedeceğim servisler için 50-60 Euro istiyorlar)

Iki grup ayirdim;
Ilk grup 3 adet internet sigorta şirketi, yeni çıkan sirketler bunlar. Enpara gibi düşünün iste, bunun sigorta şirketi versiyonu. Bunlarda karsilama oranından yillik toplam karsilamaya, gerekirse aşıları karşılamaya falan her şeyi modifiye edilebiliyor.

Ikinci grup tek var; benim banka. Iki tane formül var ya sırf kaza ya da olabilecek her şey dahil.

Iki grupta da aynı olanlar
Hastalik/kaza/kanser vs her durumda her maliyetin yüzde 80'i karşılanıyor.
Ilaclar da karsilaniyor.
Alt limit yok, yani 50 euro da gelse 1000 euro da devreye giriyorlar.


İnternet üzerinden hizmet veren yeni tip sigortalar, her koşulu ikinci grup ile aynı, sadece 2000 euroya kadar karsiliyorlar. Bunlarin genel ortalaması 26-27€ civari.

Ikinci grup; her şey dahil formülde yıllık 2500euro ama bir ek özellik de size sadece hayvan harcamalari için özel bir kart veriyorlar. Diyelim 1000 euroluk maliyet oldu. Siz bu kart ile ödüyorsunuz, onlar sonra karsilama orani vs hesaplayıp odenmeyecek kismi size faturalandıriyorlar. Kısacası acil durumda kenarda para var mi düşünmeye gerek kalmiyor.
Bunun maliyeti 31 euro, kısacası yillik 500 euro fazla limit + kart için ayda 4-5 Euro, senede 60-70 Euro ek maliyet var.

Bir diğer mantik da hiç hastalık vs almayıp sadece kaza almak ya da ödeme planini düşük tutup (yüzde 80 değil yüzde 60 falan ya da 2000 euro değil 1000 euro) iste max 20 euro ödemek.

Bu kart işi ile beraber her şeyi kapsayan bankanin sigortasi bana mantıklı geliyor, bir de kendi bankam olması güveni var.

Siz ne dersiniz?

Kapsamayan durumlar; aşı ile onlenebilen hastaliklar, sigorta öncesi bilinen hastalıklar, kötü davranma sebebiyle ortaya çıkan durumlar.

 
Oncelikle ust limit icin 2000bin euro dusuk :( onlari elemek lazim, en az 4-5 olmali bana kalirsa. Veteriner odemeleri ortalama ne kadarmis orda? Bir de eger kopeginizin turunun bir hastaliga yatkinligi varsa o hastaliklarin tedavileri ne kadar oluyormus filan degerlendirerek ust limit belirlenebilir.

Bir de sigortalar karisik olabiliyor, sartlarina iyi bakmak lazim. Kesin karsilastirma siteleri vardir, oralara bakabilirsiniz bakmadiysaniz.

Yeni sirketlerin (enpara gibi dediginiz) yorumlari internette iyiyse ve de regulasyona tabilerse (bulundugunuz ulkede kesin lisans almalari gereken bir yer vardir) korkmaya gerek yok. Bankalar vs odemede daha yavas olabiliyor yerine gore.

Biz kedimiz icin yilda 130 pound veriyoruz, 6bin pounda kadar karsiliyolar(hastalik basi) ve de hastaliklarin tedavisi sonraki donemlerde de devam ediyor.
  • fakyoras  (06.03.22 23:03:30 ~ 23:04:20) 
@fakyoras yani burada öyle 5-6 bin Euro yok hiçbirinde. Belki o kadar pahalı değildir, baktim;
Kanser radyografi; Total 1000-1500 euro
Kırık ameliyat;200-500
Hastanede yatma; günlük 50
Zaten yüzde 80 olduğu için 2500 euro desek totalde 3125 euroluk fatura almam lazım yılda, o da baya fazla. Ben daha ne duydum ne okudum.
Biraz baktim, uk'de Fransa'dan pahalıymış.
Gene arastirdim, yüzde 90'i 1500-2000 arasi veriyormus.

Bu arada bahsettiğim para yıllık, yani her sene 2500 euroya kadar karsiliyorlar.

Karşılaştıricilara zaten baktım oyle buldum. Karışık değil ya, direkt açık açık yazmışlar, bazılarında hastaliga vs göre belli şeyler var tabi.
  • logisticsmanager  (06.03.22 23:39:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.