[]

Örnek kötü alışverişi sitesi

Merhabalar, digital marketing işi yapan bir şirkette iş görüşmesi için kötü bir online alışveriş sitesi belirleyip bunun neden kötü olduğuna dair bir sunum yapmam istendi.

Siz olsanız hangi yabancı menşeli alışveriş sitesini seçerdiniz ve gerekçeleriniz ne olurdu?

İlk etapta benim aklıma gelen web sitesinin hızı, görsellerin kullanımı, ürünlerin organizasyonu gibi şeyler hakkında yorumlar yapmak geldi. Bunlar dışında çok bir şey gelmiyor aklıma.

Fikir verirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

 
Aklıma ilk Amazon geldi, eski gibi görüntüsü.


  • Coma  (06.03.22 12:40:35) 
direkt site gelmiyor ama;

arama seçenekleri,
arama seçeneklerinin her farklılıkta sıfırlanması benim için çok kötü bir özellik oluyor.

adres bilgisini algılamaması,
kimlik bilgilerini ifşa etmek tehlikesi,

reklam ve çerezler de önemli bişey.
  • rewlack  (06.03.22 12:42:18) 
sayılır mı emin değilim sonuçta 2. el alıveriş sitesi ama e-ticaret diye düşünerek letgo diyorum.

arama kısmı kesinlikle iyi çalışmıyor, istediğinizi bulmak imkansız.
  • a darkness coming  (06.03.22 14:24:14) 
amazon'un arayuzunu begenmiyorum hic. cok karisik, hic isinamadim eskiden beri. bu sekilde sunum yapmak da biraz sacma olabilir. cunku en kotu arayuz dersin ama adamlar acik ara bir nummaralar. n11 ve gg arayuzunu de begenmiyorum.

olabildigince yalin arayuzleri seviyorum. potterybarn ve crate&barrel arayuzleri guzel gibi.

benim icin onemli olanlar
* guvenlik
* kolay urun bulma, mantikli bir reyon yapisi
* urun gorselleri ve urun yorumlari
* cok fazla bilgi yeralmasi kafa karistirici olabiliyor. amazonda kibrit copu icin sayfalarca icerik yayinlamislar. bu biraz abarti
* guncel kampanyalar ve indirimler de vurgulanmali ve kiyida kosede kalmamali
  • exlibris  (06.03.22 14:31:15 ~ 14:34:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.