[]

kulak tıkanıklığı geçirme

sağ kulağım bir süredir banyo vs. sonrası tıkanıyor. muhtemelen içerisi kirli. temizleyemiyorum da. kulak çöpü vs. denedim ama daha da tıkanıyor. şu an itibariyle neredeyse tamamen tıkalı diyebilirim. ağrı vs. yok ama neredeyse hiç bir şey duymayacak seviyede tıkalı 2 gündür.

hafta içi doktora gideceğim bununla alakalı ama şimdilik idare edecek, kulağımı tekrar duyan hale getirecek bir çözüm önerisi var mıdır? yoksa hiç müdahale etmeyeyim de bekleyeyim mi ?


 
Kulak içine kesinlikle bir şey sokup temizlemeye çalışmayın daha fazla. Kirden dolayı kapandıysa muhtemelen açılmaz ama sakız çiğnemeyi, esnemeyi deneyebilirsiniz.


  • coldegezenkutupayisi  (05.03.22 18:15:21) 
sakız +1


  • nothing in my way  (05.03.22 18:35:12) 
Yan yatar pozisyona gelip oksijenli su döküyorsunuz içeri, Kulak içi sıvı ile dolana kadar. Oksijenli suyun içindeki sıvı oksijen gaz hale gelip kulağın dışına doğru çıkarken yanında kirleri de alip kulağın dışına taşıyor. Mekanik temizlik yapıyor kısacası.

Bunu bi doktor arkadaşın önermişti. O günden beri her tıkandığında yaparım. Bazen su kaçtığında kirler zara yapıştığı için duyamaz hale geliyorum. Ama bu şekilde normale dönüyor.

Kulak zarın delikse yapma ama.
  • zimbirik  (05.03.22 18:42:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.