[]

2.el arabada boya olmaması neden önemli

Trameri olmaması ok de boya olmamasına neden takılıyor bu kadar? Bi çiziği şeyi varsa boyanabilir yani ne var bunda.




 
boya varsa kesin takla atmıştır, sanayide baştan yapmışlardır algısı var.

local boya var = tüm araç boyalı

tüm araç boyalı = araç 10 takla attı

araç 10 takla attı = araç 5 parça geldi hepsini kaynak ile tutturduk şimdi sana local boyalı diye satıyoruz
  • duyurukullanıcısı  (05.03.22 12:13:46) 
Çünkü kimse kimseye güvenmiyor memlekette, sadece çizikten boyattım dese de adam inanmıyoruz, kesin kaza var diyoruz.

Kültürel farklar bunlar, bizde boyanmış araç değer kaybederken avrupa'da boyalı araç değer kazanıyor, adam masraf yaptı cillop gibi boyattı diye.
  • John Bloor  (05.03.22 12:24:59) 
boyanın olduğu yer ve neden yapıldığı önemli. Aracın mekaniği sağlam olduğu sürece benim için kapının bagajın vs. boyalı olması çok önemli değil. Sadece kaput veya tavan gibi kısımlarda boya olmasını kafaya takıyorum


  • test user  (05.03.22 12:28:15) 
boyanın nerede olduğuda biraz önemli. sol arka sağ arka çamurluktaki boya ile ön kaput boyası olası kaza durumunu değiştirir.


  • supermanfpv  (05.03.22 12:28:33) 
Çizik aşırı derin olmadığı sürece pasta cila ile kapatılabilen bir şey. çok derin çiziklerde de paslanma olmasın diye lokal boya yapılır. ancak onun da fotoğrafları yoksa kimse inanmaz boyanın çizik kapatmak için yapıldığına. gerçekten parçada hasar varsa ve bu parça özellikle kaput, tavan ve ön çamurluklardan biriyse mekanik aksam zarar görmüş ve ileride çok ciddi masraflar çıkarmaya aday bir araç yorumu çok da yanlış değil.


  • himmet dayi  (05.03.22 12:48:46) 
Bu bir zincir olarak basladi.
Galeriler fiyat oldurmek icin boyali muhabbeti cikardi, sonra galeriyle fiyati olen adam boyasiz arac aramaya basladi.

Boyle boyle derken herkes boyasiz arac aramaya basladi.
Ben satarken camurluk boyali diye hayata kusturduler ben de delirip sifir araba aldim.

Eskiden herkes boyali arabayi severdi tam tersiydi.
Hatta ben ilk arabami taksiciye satacaktim, goturdugumuz tamirci alti boyali ustunu de ben boyayim temiz olsun falan demisti :) taksici boya fiyati aldi.
Dusun bak ciziksiz arabanin tavanina kadar boyatmak istiyordu adam.
  • divit  (05.03.22 13:32:25) 
Ciddi kaza yapmis arabayi "cizik vardi boyattım" diye itelemeye calistiklari icin.
Yoksa boyanin kendisi sıkıntı degil. Kimseye de guvenilmedigi için hakli bir hassasiyet.

Simdi boyanin bu kadar onemli olduğu, arabanin degerini ciddi dusurdugu bir piyasada kolay kolay kimse cizik var diye boyatmaz. Cizik var diye boyattım diyen adama da inanmam ben o yuzden. Tampon falan boyanir onda sikinti yok da kaputtu tavandi cizik diye boyatmaz kimse onu gec. Dogru soyleme ihtimalo hic mi yok, var ama ben inanmam ve piyasa da inanmaz. Zaten ciziiten boyattim dese bile ona gore fiyatı düşürüp satıyor adam piyasa boyle olduğu icin. Yani gerçekten cizik de olsa tavani boyali aracin fiysti yerlerde sürünür. surunmesi de nornal.
  • stavro  (05.03.22 14:10:13 ~ 14:16:13) 
tramer yok ve boya varsa, özellikle de çizik boyası değilse çok yüksek ihtimalle kaza yapmış ve sanayide yaptırılmış bir otomobildir. altından ne çıkacağını hiç bilemezsin.

tramer var ve boya varsa, en azından yapılan işlemlerin kaydı vardır, ona göre karar verirsin. bazı boyalı araçlar gayet rahatça kullanılabilir, problem olmaz yani.
  • roket adam  (05.03.22 19:08:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.