[]

yds

saçma bir sınav değil mi? yani toefl ingilizce'yi her yönüyle ölçen bir sınav ancak yds sadece kağıt üzerinde ölçüyor ve bunu test çözdürerek yapıyor. gayet de bir cümleyi tam anlamadan o soru yapılabilir. ne kadar nitelikli ingilizce seviyesini ölçme açısından?

toefl'a giricem ancak ben hiç test çözmüyorum. daha çok konuşma, dinleme gibi 4 temel yeteneği geliştirmeye odaklanıyorum ve kelime çalışıyorum. bunun dışında test çözmüyorum. saçma geliyor ancak çözmem gerekir mi? yds için ve grammar çalışmak için test çözen insanları görünce önemliymiş gibi geldi. ama bence saçma. hedefim sadece toefl bu arada.


 
geçen biri demişti yds'de hiç ingilizce bilmeyenler ve çok iyi bilenler başarılı oluyor diye, aynen öyle. ölçmüyor bence de.


  • passion rules the game  (05.03.22 11:41:29) 
YDS diye bir sınav olmasının iki sebebi var:

1- Paralar yurtdışına, ya da özel kurumlara gitmesin dil sınavı paraları da devletin cebine girsin.
2- Yurtdışı orijinli sınavlar (Toefl, Ielts, vb) bizim akademisyenlerimize zor geliyor, kolayca geçsinler.
  • kaptankedi  (05.03.22 11:44:43) 
Bence soru tipleri açısından zengin bir sınav. İngilizceyi ölçtüğüne inanıyorum ama bu demek değil ki YDS'de yüksek alan her insan çoğu yazıyı anlar, dinlediğini anlar, konuşur, yazar.

Sınavlar İngilizce bilgisi hakkında hiçbir şey söylemez bana göre. Toefl bile söylemez. Sen bir işte yabancı bir müşteriyle ne kadar kapsamlı, ne kadar akıcı konuşabilirsin? Toefl da bildiğim kadarıyla konuşma konuları belirli olan bir sınav. Gerçek hayat böyle değil. O yüzden ben birilerinin seviye ölçmesine ihtiyaç duymadan, kendini bilerek İngilizceyi sürekli geliştirmeyi mantıklı buluyorum.
  • dissendium  (05.03.22 12:46:28) 
Yds gramer ve readingi ölçer, Türkiye’deki akademisyen onu bilse yeter diyorlar işte. Okuduğu kaynağı anlasın yeri geldiğinde bire bir çevirebilsin kendi araştırmalarını yapabilsin.


  • nhk ni youkosu  (05.03.22 13:15:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.