[]

dizel aracta yag lambasi kirmizi yaniyor sonuyor

arabayi calitirinca yag ikaz lambasi kirmizi yaniyor, sonra sonuyor, sonra giderken tekrar ynyor sonuyor, ozellikle devir yukseltilince oluyor bu, normalde servise goturmek lazim am bu aralar acayip sikisigiz, bugun kesin arabayi cikarmam lazim, aksam anca goturebilrim ama icim icimi yiyor, insallah sensor hatasisir, yazilim hatasidir diye kendimi avutuyorum ama arabalardan da cok anlamam zaten. bir de bir sure gittikten sonra sanki motor isindiktan sonra artik hic ysnmiyor, noolmus olsbilir yahu.




 
Yağı bi kontrol edin eksilmiş mi diye. Eksilmişse kesinlikle kullanmayın. Eksilmemişse sensör hatası ihtimali var tabi. Belki sigortalar temassızlık vs yapıyordur.


  • zimbirik  (05.03.22 10:25:26) 
Benzeri benzinli aracımızda oldu kırmızı yanıp yanıp sönüyordu. Karterden yağ çekildiği bir filtre var, o tıkanmış doğru düzgün yağ çekilmiyormuş. Bize büyük masraf çıkardı. Yerinizde olsam, aracı hiç hareket ettirmem ve en yakın servise çektiririm.


  • malheiros  (05.03.22 10:44:12) 
Yağ eksilmiştir. Bu şekilde kullanırsan motoru kucağına alırsın. 200 liralık masraf olur sana 50 bin lira.


  • himmet dayi  (05.03.22 10:46:47) 
Basit bir müşür arızası da olabilir, büyük bir yağ pompası arızası da olabilir.

Araç stop halinde, düz zeminde, 5-10 dk bekledikten sonra yağ çubuğunu çekin ve bakın. Yağ azalmışsa yeteri kadar ekleyebilirsiniz, araç karakterist olarak yağ yakan bir model olabilir. Yine de kaçak kontrolü yapın gözle, sık sık da kontrol edin.

Ha yok yağ eksik değilse müşüre bakılsın hemen, müşür de sağlıklıysa mutlaka pompa vs kontrol edilmeli.

Bu kontroller yapılmadan aracı kullanmak riskli.
  • John Bloor  (05.03.22 11:03:39) 
Sikisiksan ve yag lambasi yaniyorsa o arabaya el surmemelisin.
Bi anda 10binlik olursun.

  • divit  (05.03.22 14:58:08) 
bugun ustaya gittik musur degisti, motor lambasi yanmiyor ve motordan ses flan gelmiyor diye boyle bisiyle kalir diye umuyorum.1800 musur 100 iscilik verdik. yer ankara sasmaz, belki birine fikri o,ur diye yaziyorum.


  • mavicorap  (05.03.22 22:47:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.