[]

Evimize hırsız girdi !

Ev arkadaşımla yaşadığımız eve hırsız girdi.

Cep telefonlarımız ve bilgisayarlarımız gitmiş durumda. Gidenlerin maddi boyutundan çok içerisindeki özel bilgilerdeyim şu an.

Telefonun mesajlaşmalarında (Whatsapp+Sms), galerimde önemli kişisel verilerim vardı. E-Devlet şifrem, TC kimlik numaram, banka şifre bilgilerim vs. de hep yazılıydı.

Veri güvenliğim için nasıl bir yol izlemeyelim an itibariyle? Aklım durmuş durumda şu an.

EDIT: Telefonumun dört rakamdan oluşan şifreli ekran kilidi vardı. O şifre ekranını kırarak telefonu kullanıma geçebilip bahsettiğim bilgilerime erişim sağlamaları mümkün müdür acaba?

 
Bunlarla uğraşacağını sanmıyorum hırsızın, neticede banka hesabındaki parayı kendine transfer etse izi belli olur, ileri görüşlü çıkıp bitcoin vs alıp kendine atar belki

Bence çoktan hattı kırıp atmıştır

Siz yine de banka müşteri hizmetlerini arayıp içinde hesaplarımın şifrelerinin bulunduğu telefonum çalındı diye sorun, belki bir süre bloke koyarlar ya da başka bir şey yapılacaksa söylerler

E devlet için de başka bir bilgisayardan mail adresiniz ile şifrenizi resetlersiniz
  • freebird5406_2  (05.03.22 06:10:36) 
Telefon ios mu android mi bu çok şeyi değiştirir. PCde Windows varsa ve uğraşmak istenirse her şekilde açarlar o başka. Geçmiş olsun.


  • Karmaşıklık  (05.03.22 07:18:13) 
@Karmaşıklık Teşekkürler. Benimki android, arkadaşımınki ios'tu.


  • magni  (05.03.22 07:26:08) 
Seninkini açmak çok daha kolay olacaktır ama bir de şöyle düşünmek lazım; herhangi bir hırsız neden onu açmakla uğraşsın? Direkt satar herhalde o kadar vizyon sahibi değildir.


  • Karmaşıklık  (05.03.22 07:34:54) 
Başka bir apple cihazda oturum açıp telefonumu bul uygulamasından konumu takip etmeyi denediniz mi?


  • kukuleta  (05.03.22 09:40:51) 
Bankaları arayıp hesapları güvene aldırıp internet bankacılık kullanımını kapatın.

E devlete girip şifre değiştirin (ki zaten şifreyi bilmesi size zarar vermez, sadece gizlilik ihlali olur)

Yeni bir telefon, yeni bir sim kart alana kadar bankanın internet kullanımını kapatmayı unutmayın.

TC numaranız hiç bir işe yaramaz, gizli olması gereken bir şey değil.

Galerilerde müstehcen fotoğraflarınız yoksa korkmanız gereken bir şey yok.

Geçmiş olsun.
  • John Bloor  (05.03.22 10:08:12) 
Apple Türkiye'yi arayıp ios cihazı kilitleyebilirsiniz. Cihazı satsalar bile o saatten sonra çöp olur. Önemli kişisel verileriniz dışında diğer kalan her şey çözülür. İlk yapmanız gereken tüm bankalarınıza bunu bildirmek ve geçici erişim engeli koydurmak. Aklınıza gelen tüm şifreleri değiştirin. Android telefon için brute force yazılımları var. Eğer kafayı takıp açmaya çalışırlarsa çok sürmeden açarlar. Windows bilgisayarlar için bilen adama işler çok daha kolay gibi :(( Çok geçmiş olsun.


  • bir peynir kutusu kibrit  (05.03.22 10:27:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.