[]

icra katibi akrabanın verilerimi kurcalaması hk.

merhaba arkadaşlar,

elimde bir adet böyle bir akraba var. Üzerimde kayıtlı olan taşınır, taşınmaz ne var ne yok diye kurcaladığını düşünüyorum, bir olaydan mütevellit tümevarım yaptım.

Merak ettiğim şey: bu şahıs benim brüt maaş detayımı da görebilir mi? Başka hangi bilgilerime erişebilir?

Ve hiç onun dosyaları ile alakam yokken girip bu şekilde meraktan verilerimi incelemesi suç mudur şikayet edilse?

 
burasi tr, ispat etmen imkansiz. brut maaasi gorebilir sgk dan.


  • müptezeller diyari  (04.03.22 19:33:30) 
istenirse ispat edilir aslında. neyin sorgusu yapılmış görünüyor olması lazım. ki zaten onlar da sisteme şifre kullanıcı adıyla giriyor.


  • kljgslsdkjsd  (04.03.22 21:15:33) 
Gayet de ispat edilebilir. burası türkiye diyip sizleri hukuk mücadelenizden vazgeçirmeye çalışan kişilere itibar etmeyiniz. yazılacak bir müzekkereye, alınacak bir bilirkişi raporuna bakar. saniye saniye kaydedilir o işlemler uyap veritabanında.

savcılığa suç duyurusunda bulunun. kişisel verilere bir karar olmadan izinsiz olarak bakamaz icra memuru. kendisi kamu görevlisi olduğu için ayrıca cezasından artırım yapılır.
  • gottacatchemall  (04.03.22 21:16:21) 
mal varlığı sorgusu, sgk kaydı, hangi bankalarda hesabınızın olduğu, alacaklı olduğunuz icra dosyasının olup olmadığı gibi bilgilere erişilebiliyor memurların sisteminden.
mal varlığınız üzerinde haciz varsa onları da görebiliyorlar.
ve diğer cevaplarda da belirtildiği üzere id, şifre ile giriş yapılıyor ve sistemde log kayıtları tutuluyor. suç duyurusunda bulunursanız memur suçlarıyla ilgilenen savcılık log kayıtlarını getirtecektir.
Hatta hatırlarsanız geçtiğimiz senelerde Erdoğan'ın kişisel bilgilerine bakan memurlar hakkında ceza davası açılmıştı. onlar icra memurlarının kullandığı sistemden bakmıyorlar ancak hangi kullanıcı adından hangi işlemlerin yapıldığına ilişkin kayıt tutulması burada da işliyor.
  • siflan  (05.03.22 00:51:44) 
Kaýıt tutulmasi zorunludur. Cezasi var kurumlara. Log kaydi mutlaka vardır.


  • ataman  (05.03.22 04:03:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.