[]

gecmeyen sivilceler

18 yasindaki (k) yegenimin yuzunde kalin puturlu tabaka halinde sivilceler mevcut. doktora gitmisti doktor antibiyotik ve krem vermisti. pek gecti diyemeyiz.
o da kendince yuz temizleme jeli akne kremi vb kullaniyor.

cildi yagli. bundan hoslanmiyor, neutrogena kullaniyormus yuzu icin o yagi aliyor iyi diyor. bir de annesinin nemlendiricisi iyi geliyormus. ama maskede oldugu icin havasiz kaliyormus. akne kremi varmis ama gece kullanilabiliyormus guneste kullanilmamasi gerektigi icin.

ben uzaktayim ama ne yapilabilir yol gostermek istiyorum. temizleme urunu vb alirim diye baktim once ama belki yine doktora gitse daha iyi olur? cunku simdi sordum kasindigini da soyluyor. cenesine kadar sivilce var.

oncelikle ne onerirsiniz urun vb? hemen alacak degilim, fikrim olsun.
bir de doktora gitsin di mi tekrar?

var mi benzer seyi yasayan?

(tikler gec gelebilir ama mutlaka gelir)
tesekkurler

 
hormon testi
özellikle prolaktin kontrolü,
yumurtalık kisti kontrolü şart.

tsh vs tiroidle ilgili şeylere ayrıca bakılsın.
  • rewlack  (04.03.22 16:18:51) 
Evet hormon testleri+1 Dermatoloji ye de görünsün.

Bir de Neutrogena kullanmasın mümkünse aşırı kuruttugu için daha da yaglaniyor cilt. Benim ergenlikteki kızım Bioderma Sebium gel moussant actif kullanıyor. Evet daha pahalı ama parasına değiyor.
  • old possum  (04.03.22 16:35:11) 
Marketten ya da parfumeriden ne kadar pahali ust duzey olursa olsun kulanmasin oncelikle hic bir urun. Medikal kokenli olsun, bioderma, la roche posay gibi (ornek olsun diye yazdim). Bir de cilt konusunda her doktora guvenmeyin. İyi skalada (fiyatlari da iyi oluyor) en az iki doktorun gorusunu alin derim. hande ulusal i tavsiye edebilirim kendi adima


  • gunes123  (04.03.22 16:50:57) 
Dermatolojiye kesin gitsin. Belirli bi yastan sonra sivilcileri gecmiyorsa hap veriyorlar. Cildini filan da kurutuyor. Oncesinde kan degerlerine bakmalari lazim. Doktora giderse yon gosterirler.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (04.03.22 18:30:14) 
Ben de şunu ekleyeyim, genelde hekimler bu tip kozmetik durumlarda psikolojik yansımaları önemsemez ve ilk tedavide basit ve sonuç verme ihtimali daha düşük olan ancak yan etkisi olmayan yöntemleri hastaya uygularlar. hastanın çözüme ulaşma arzusuna göre de giderek daha etkili ve yan etkisi fazla yöntemleri uygularlar. bu konunun da bilincinde olun lütfen. hasta yakınları genelde "bu doktor bu işi çözemedi" diyerek konuyu yanlış algılıyor.

benim şahsi görüşüm; 18 yaşında genç bir kız için bu konunun psikolojik etkilerinin bazı güçlü tedavilerin ağır yan etkililerinden daha tehlikeli olabileceği yönünde. Bu anlamda da konuyu çok iyi takip edip, genç arkadaşın psikolojisini ve uygulanacak yöntemlerin yan etkilerini de tartarak doğru kararı vermek. bu anlamda yetişkinlerin, genç arkadaşın psikolojik durumunu gözardı etmeden en doğru yöntemi tercih etme sorumluluğu oluyor.
  • kent sakini  (04.03.22 18:43:50) 
@kent sakini +1 tek kelime eklemeden aynisini dusunuyorum.


  • gunes123  (04.03.22 19:16:09) 
birde pcos baktırın


  • hunharca ben  (04.03.22 22:31:48) 
@supergirl,ben 2 kez aknetrend kullanan bir birey olarak cevap vereyim.aknetrend,roaccutane..vs bi çok ülkede yasaklanan bir ilaç.Ben yüzümde ve vücudumdaki akneler icin 2 kez kullanım.2.kez de faydasını gördüm.Ama sürekli olarak eklem,Bel ve sırt ağrıları çekiyorum.Egildigim yerden doğrulamiyorum.Sivilce,akne geçer,Farklı şekilde geri dönüş alması muhteşem bi ilaç.Tabi yan etkisi olmayanlarda vardır.Ama ben 2 senedir resmen 80 yaşında gibi ,edildiği yerden doğrulamiyorum.2 kez de doktor verdi.Kendi istediğim vs ile degildi.Ilk kez sonrası için asla kullanmak akıl karı değil.Ben ettim sizin yiyen etmesin.Daha makul ve yan etkisi az çözümler isteyin lütfen.


  • kendinibulankadin  (04.03.22 23:46:40) 
Instagram’dan badecanlar adlı hesaba bir baksanız sivilceli ciltlerin değişimine. İşe yarayabilir. Şahsen birkaç farklı akne ilacı kullandım, roaccutane cildimi o sırada gerçekten düzeltti 26 yaşımdaydım o ara, vücudumda da sivilceler vardı, fakat ağır bir depresyona girdim üstelik bağırsak ile ilgili problemler başladı önceden olmayan gıda alerjileri gelişti.


  • kullanıcıadımbuolsun  (05.03.22 09:14:58) 
  • yineiyisinoxford  (05.03.22 09:51:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.