[]

askere gidene verilen para hk

selamlar,

birazdan yola çıkacağım için soruya ilk tick'leri bırakırım. devamı gelince.

soru başlıkta. çok huzursuz etti nedense hayatım boyunca hiç kimseden para almadığımdan kaynaklı. ne yapsam?

bağışlamayı düşündüm sinmedi içime. siz ne yaptınız?

teşekkürler.

not: tanıdık, dost falan'ın verdiği paradan söz ediyorum.
ptt'den alacağım için yanıt verilmiş ama tick'ler sizinle olsun.

 
devletin verdiği yol parasından mı bahsediyorsun? O yol parası işte kullan :) senin vergilerinden sana dönen bir kısım gibi düşün. Üstüne orada geçirdiğin süre için minik bir maaş/harçlık da yatacak.


  • rodriguez2  (04.03.22 13:57:00) 
tanıdıklar para veriyorsa sizin tarafta öyle bir gelenek var demek, hiç duymadım ben. Çevremde kimseye de verilmedi. Hani işi olmayan 18 yaşında çocuk falan gidiyorsa ona verilebilir gerçi doğru.

Madem öyle bir para var bence dursun orada lazım olur kullanırsın, dönüşte istersen bağışlarsın. Orada Mehmetçik vakfı için de para toplayacaklar ister ona verirsin ister çıkışta başka yere bağışlarsın falan.
  • rodriguez2  (04.03.22 14:29:43) 
tanıdıklar veriyorsa koy cebinde, askerde inan ihtiyacı olan çok er görürsün (tabi bedelli filan değilse). orada verirsin gençlere.

diğer türlü devletin verdiği paradan bahsediyorun, koy cebine güzelce ye. hakkındır :)
  • teritori  (04.03.22 15:03:08) 
Keyfince harca, askere giden baska birine ilerde sen de verirsin.


  • divit  (04.03.22 15:34:15) 
Kültürümüzde olan bir şey. Harcadım tabii ki. Sen de başkasına verirsin bir gün.


  • dissendium  (04.03.22 15:48:56) 
Harca. Sana verenleri not et kafana, yarın bir gün onların çocukları gidince, sen de onlara verirsin. Düğünde takılan altın gibi düşün. Bugün ben sana, yarın sen bana mantığı.


  • el conquerador  (04.03.22 16:39:51 ~ 16:40:34) 
Gönlünce harcamalısın bence. Sonuçta elimizden başka bir şey de gelemediği için ani ufak ihtiyaçların olursa hallediver düşüncesi yatıyor. Biz de sınıf arkadaşımız giderken yakın arkadaşlar biraz toplayıp vermiştik kendini o an mutlu edecek herhangi basit bir şey (bir bira, çikolata her ne ise) şey için harcasa biz de mutlu olurduk. Yoksa sembolik bir davranış.

Zaman sizin için hızlı ve sorunsuz geçer umarım! =)
  • kucukne  (04.03.22 16:45:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.