[]

doğalgazlı ocağı kendim bağlayabilir miyim?

www.trendyol.com

arkadaşlar şu setüstü ocağı alsam gaz bağlantısını kendim yapabilir miyim? elimden iş gelir, her türlü alet edevatım da var. ama konu doğalgaz olunca insan bir ürküyor. sızdırmazlık için teflon, macun, keten meten bir şey gerekir mi, yoksa contası mı oluyor nasıl oluyor?

tesisat, hortum falan hazır. eski ocağı söküp yenisini takacağım.

 
genelde keten ve macun kullanılıyor. deneyin az bir şey sızdırsa bile kokudan anlaşılıyor zaten.


  • oxit  (04.03.22 10:56:41) 
Taşınınca yeni conta alıp fırını kendim taktım. Teflon vs kullanmadım. Sonra da köpükle kontrol ettim. 5-6 aydır sorunsuz çalışıyon


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (04.03.22 10:57:15) 
Vanadan sonraki hortumun bağlantısında keten ve macun var ama hortumun ocağa girecek ucuna da gerekiyor mu bunlar? Yoksa sadece conta mı?


  • kibritsuyu  (04.03.22 10:58:04) 
Gerekmiyor, hatta teflon vs sararsan conta gorevini yapamiyor cunku ezilmiyor.


  • divit  (04.03.22 11:04:08) 
komplike bir şey değil bence. montaj sonrası köpükle kontrol et, eğer kaçak varsa birini çağırırsın.


  • tenyalar bagirsakta yasar bagirmasakta  (04.03.22 11:17:37) 
Ocağa bağlanan uca sadece conta gerekli, keten macun vs gerekmiyor.

Yani bu, "gerekmiyor ama yine de taksan iyi olur" demek değil. Conta harici bir şey montaj için riskli.

Yalnız linkteki ürün "doğalgaz uyumlu" diyor, size geldiğinde lpg uyumlu da sonradan doğalgaza çevirmek gerekirse memelerin filan değişmesi lazım.

Edit: Doğalgaz ile kullanıma uygundur Tüp ile çalışmaz. Dönüşüm yapılmaz

demişler zaten, başlığa uyumlu yazmaları yanılttı beni.
  • John Bloor  (04.03.22 11:30:38 ~ 11:33:19) 
120tl istediler kimliği bıraktım birinden anahtar aldım keten ve macunla sıktım. sonra bulaşık süngerinden köpük bıraktım üzerine vanayı açtım bişey olmadı. sonra macun kurumasını bekleyip (12saat) yine yaptım yine yoktu. 5ay oldu hala problem yok. youtube a yazın ordan paralel ilerleyin.


  • hunharca ben  (04.03.22 15:17:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.