[]

Yatınca çarpıntı 95 yaş

Merhaba,

95 yaşındaki anneannem yatınca çarpıntı yaşar oldu, artık yatmaktan uyumaktan korkuyor. Google'a yazıp bakınca bir şey anlamıyorum,böyle bir şey yaşayan var mı? Bir de hafta başında kan tahlili yapıldı, tsh yüksek t3 düşük çıktı, total demir bağlama kapasitesi de düşük çıktı, bundan olabilir mi? Eğer öyleyse kesinlikle doktora gitmeyen bu tonton ninemizin levotironunu keselim mi napalım? Ne halt edecem şaşkınım bana bir yol gösteren olur mu acaba...


 
Öncelikle doktoruna danışın eğer ki sorun yok derse psikolojik olarak yaşı itibariyle uykuda ölme korkusu yaşıyor olabilir bu noktada da yine yaş itibariyle placebo ilaç ile telkin edilebilir burada başarı tamamen placeboyu neneye iyi pazarlayabulme ile alakalı.


  • apocalipy  (04.03.22 03:04:21) 
Geçmiş olsun. Evde bakım hizmetinden yararlanabilirsiniz. Doktorlar eve gelince mecbur muayene olur diye düşünüyorum.


  • duma duma dum  (04.03.22 06:37:24) 
@duma duma dum

Ankara şehir hastanelerinden bir ekip gönderildi. Gelen 2 kadın 5 dk içinde fırtına gibi her şeyi alelacele yapıp çekip gitmişler. Kan almak tansiyon nabız bakmak ateş ölçmek vs. Kan sonuçlarının hemen çıkması hariç hiç memnun kalmadık. 5 dk için bizi 3 hafta beklettiler. Güvenmiyorum.
  • muhayyer divan  (04.03.22 07:28:28) 
Çarpıntı TSH ve t3 nedeniyle olabilir ama mümkünse tahlil sonuçlarını bir endokrin uzmanına, hiç olmazsa aile hekimine gösteremez misiniz? TSH yükseldiyse ilaç dozunun artması gerekir diye hatırlıyorum ben (hekim değilim, tiroit ilacı kullanıyorum çok uzun zamandır).


  • kobuzchu kiz  (04.03.22 08:17:13) 
Levatronu kesmeyin sakın, belki yükseltmek bile gerekir. İmkan var ise kardiyolojiye gidin


  • sagini solunu bilmez cahil  (04.03.22 08:37:23) 
benzer semptomları yaşayan kayınpederime, kalp yetmezliği tanısı konuldu ve kalp pili takıldı. kardiyoloji'ye mutlaka görünsün derim.


  • altinci nesil caylak  (04.03.22 08:41:40) 
bizim çok benzer sıkıntımızın ilacı cipralex olmuştu. psikiyatrist de görebilir belki teyzemiz. şifa diliyorum.


  • dr doofenshmirtz  (04.03.22 14:17:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.