[]

kekeme bir kişi ile sohbet ederken

karşımda söylemek istediği kelimeyi söylerken zorlanıyor, kelime bir türlü çıkmıyor. ama ne demek istediğini anlıyorum.

daha o söylemeden ben söylesem, ya da mesela "nasılsın" diye sormak istiyor. o daha kelimeyi söyleyemeden "nnn n n" derken "iyiyim sen nasılsın" desem kabalık mı olur?

illa kelimeyi söylemesini beklemek mi gerekir? yani sanki bekleyince de "ne diyeceğimi anladın işte, ne diye beni zorluyorsun" diyecekmiş gibi geliyor.

kekeme bir aile dostumuz var, çok geriliyorum konuşurken. telefon çalıyor mesela o arıyor. açıp "efendim" diyorum, ses yok. hayır karşı tarafta "kibrit merhaba nasılsın" demeye çalıştığını tahmin ediyorum ve bekliyorum söylesin diye. ama belki gerçekten telefon çekmiyor ve sesi gelmiyor da olabilir, yani "alo alooo" demeli miyim, beklemeli miyim, daha o konuşmadan "mehmet amca nasılsın yaa" mı demeliyim?

nedir karşıdakini kötü hissettirmeden konuşmanın yöntemi?

 
Ayıp olur abi cümlesini tamamlamadan sen karşılık verme, yani nezaketsiz bi hareket olur.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (03.03.22 23:48:54) 
Aynen ayıp olur


  • olaylar olaylar  (03.03.22 23:51:54) 
Kırmadan kekemelik tedavisine yönlendirirseniz hem o hem çevresi rahat eder bence ilk düşünülmesi gereken bu olmalı günümüzde tedavisi olan bir rahatsızlıkla bir yakınımızın yaşamaya çalışmasını izlemek daha ayıp bir durum aslında.


  • apocalipy  (04.03.22 00:04:31) 
sakın tamamlama. sen tamamlamayıp sabırla dinledikçe, rahatlayacaktır, kekelemesi de azalacaktır. kekeleyen insanların en buyuk sıkıntısı telefonda konuşmak, cumlelerinin tamamlanması, ve yeni insanlarla tanışmaktır. en çok bunlar tetikler.


  • fyodor fyodorovic  (04.03.22 00:14:07) 
60 yaşındaki adamı tedaviye mi yönlendireyim yahu? cahil cühela değil bu adam, yakın akrabam falan da değil. muhtemelen tedaviyi terapiyi falan denemiştir onca yıl. ne yapayım mehmet amca'yı alıp doktora mı götüreyim bu saatten sonra?

ahahhaha yazlıktaki komşumun evine gidip adama gel mehmet amca doktora gidip senin kekemelik problemini çözelim de rahat et diyorum. adamın karısı var, 30 küsur yaşında çocukları falan var. ben üstüme vazife gibi adam rahat etsin diye karısı çoluğu çocuğu dururken koca adamı doktora götürmek istiyorum. asdashklsa. düşününce bile utandım.
  • kibritsuyu  (04.03.22 00:17:37 ~ 04.11.23 10:07:28) 
yemin ederim duyuruyu ben açtım sandım. kekeme insanlarla konuşurken senelerdir en çok dert ettiğim şey bu. cümleyi önden tahmin ediyorum ama ayıp olur diye tamamlamıyorum, uzun bir sohbet olursa maalesef kabusa dönüyor. gelecek cümleyi biliyorsun ama ayıp olmasın diye kesmiyorsun, izlediğin kötü bir filmi tekrar tekrar izlemek gibi.

ben cümleleri tamamlamıyorum, tamamlanmasını da kaba buluyorum. keşke kekeme biri cevap verse bu soruya ben çevremdeki kekemelere ayıp olur diye onu da soramıyorum çünkü.
  • coldegezenkutupayisi  (04.03.22 00:19:44) 
kekemeyim
tamamlama :)

o bi başta motoru attırır gibi izin ver
sonra toparlıyor
ama o ilk cümleler çıkana kadar bi dert
sen tamamlarsan falan bitmez o konuşma
  • Corc  (04.03.22 02:19:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.