[]

tr'ye kaçan rus ve ukrayna vatandaşı iki arkadaş için öneri ricası

selamlar arkadaşlar, çalıştığım şirketin moskova ofisinde çalışan rus bir arkadaş ve ukraynalı eşi, geçen hafta son uçakla kendilerini istanbul'a atmışlar. en azından şu savaş tantanası azalana kadar 3-6 aylık uzaktan çalışacak şekilde bir plan yapmaları lazım ama acayip tıkanmış durumdalar. gördüğüm kadarıyla rus vatandaşlarının 60 gün kalma izni var tr'de, bunu uzatmak ve bu arkadaşlara konforlu denebilecek bi hayat sağlamak için önerileriniz nelerdir?

dediğim gibi iş sıkıntısı yok uzaktan çalışıyor, ama geri kalan her şey sıkıntı. şu an şişlide aylığı 2000 dolar çekilen bir airbnb de kalıyoruz ve kazıklanıyoruz diyor çocuk. alanya'ya falan gitmeyi düşünüyorlarmış daha çok rus olduğu için ama ne kadar mantıklı olur bilemedim.


 
Uzun süre kalacaklarsa ve iş problemi söylediğiniz gibi yok ise Antalya veya Alanya çok doğru tercih olur. Ben Antalya'da yaşıyorum, büyükçe bir mahalle kadar Rus ve Ukrayna'lı yerleşik nüfus var.

Alanya keza aynı, orada ek olarak Avrupa vatandaşları da var. Ayrıca eşyalı evler İstanbul'a göre çok daha uygun fiyatlı. Ayrıca $2000 ile burada her şey dahil otelde kalırlar.
  • en bi orijinal  (03.03.22 23:37:10) 
Gayet mantıklı aslında, yani ben olsam Antalya'da yaşayan Rusların kurduğu bir facebook, telegram grubu falan bulmaya çalışır, oradan yerleşik Rusların desteğiyle eşyalı bir daire bulup kaçmalarını sağlardım.


  • uvcray  (03.03.22 23:45:26) 
Eskişehir’de eşyalı apart evlerin kirası 1500-2000 tl. Bir müddet paraları yetecekse böyle bir şey düşünmezler mi?


  • sagini solunu bilmez cahil  (04.03.22 08:41:52) 
evden calismalari sorun degilse ve sosyalligi sorun etmiyorlarsa herhangi bir gelismis sehir olabilir.
onun haricinde belki o turist vizesine uzatma imkani vardir bir 60 gun daha, onu bir arastirsinlar. cogu ulkede, basvuru halinde uzatilabiliyor, belki turkiye'de de vardir.

  • baldur2  (04.03.22 13:30:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.