[]

Alınan evden çıkmayan kiracı

Bir yazlık beldeden ev aldık. 6 yıldır kiraci oturuyormus 1000TL kira ödüyor. Ev bakmaya gittigimizde 1 aydir satilikta, ben de ev bakiyorum, bulursam cikacagim demisti.

1 aylik kira vermeme hakki varmis hatta onu da vermemis eski ev sahibine.

Fakat simdi evi biz aldiktan sonra sanirim 2 kirilim varmis,

Evi kiraya vermeye devam edeceksek eger 6ay eski kiracinin cikmasi icin suresi varmis.

Ama ev kiraya verilmeyecekse, oturulacaksa o kadar uzun bir hakki yokmus sanirim? Yoksa var mi?

Biz suanda da kirada oturuyoruz 1500TL fakat suan 2500den asagi kiralik ev yok.

Kalan kisiye evi bosaltin en kisa zamanda diyoruz, valla ev bulamadim bulursam cikacagim diyor. E tamam hadi vakit senin olsun ama o zaman en azindan bizim suan odedigimiz kira kadar 1500 yapicaz senin kirani diyoruz, hayir o kadar da veremem diyor.

Bugun boyle bir konusma gecinde gidip noterdan ihtarname cektik ama neye yarar bilmiyorum. Bu sureyi kisaltmanin bir yolu var mi?

Birisi elektrigi suyu ustunuze alip kesin demis de o da cok canice olmaz mi :/ veya hakli durumdayken haksiz duruma dusme durumu olur mu?

Biz birnde esyalarinda onceden almistik suanki evin bir odasi esya dolu evi de kullanamiyoruz. Bosuna kira oduyoruz. Cikmasi icin devletin verdigi sure 6 ay ise cok uzunmus yahu.

2 adet yazi gonderdik, birincisi hakkiniz dolana kadar cikin diye idi digeri de bu sure boyunca yeni kira bedeli 1500dür diye. Vermezse bile borc olarak mahkemeden yurutecegiz islemleri fakat cok uzasin da istemiyoruz.

 
evi aldığınızı ve kullanacağınızı belirten noterden ihbar çekmeniz gerekli. kayıtlı olması gerekli. bunu evi aldıktan sonra 6 ay içinde mi ne yapmak gerekli yanılmıyorsam.

sonrasında bir avukata verin olmadı. ama kolay değil çıkarmak.
  • gurur  (03.03.22 23:46:34) 
Evi aldıktan sonra 30 gün içerisinde kiracıya "çık" diye bildirmeniz gerekiyor. 6 ay içinde çıkmak zorunda. (süreyi geçirmeyin)
Oturmanız veya kiraya vermeniz farketmez.
Evde oturan adam 1000 liradan kiralamış, neden 1500 lira kira ödesin ki? Olsa olsa yasal oranda zam yapar 1000 liraya.

Not: 6 ay hiç de uzun bir süre değil, insanın yeni bir ev, düzen bulması zaman alıyor. Bence her iki taraf için de makul bir süre. Anında oturmanız gerekiyorsa kiracısız bir ev almanız gerekirdi.
  • michael_knight  (04.03.22 05:27:02) 
Tapu satışından sonra bir ay içinde noterden ihtarname çekmeniz lazım, kesinlikle şifahen bir söze inanmayın.

Siz ihtarınızı çekin, sonra fikir değiştirirseniz kalsın kiracı.
  • John Bloor  (04.03.22 10:41:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.