[]

Rüyalar ve Psikolojik danismanlik

Selam Romamilar,

üniversiteyi bitireli yillar oldu. Iyi bir isim ve saglikli bir yasamim var. Hala haftada en az bir ya da iki kez, sinava gec kalmali ya da düsük not almali rüyalar görüyorum. Farkli senaryolar ama hep sinavlarla alakali. Üniversitede fena bir ögrenci degildim ama bazi dersler gercekten kabusum olmustu. 3, 4 kez aldigim dersler ve yaz okuluna gittigim oldu. Su a önümde gecmem gereken bir sinav ya da büyük bir challenge olmamasina ragmen hala ayni rüyalari görüyorum. Cevremde bir kac kisiyle bu konuyu konustum. Bazilari hala öss ile ilgili kabuslar gördügünü bosvermem gerektigini söyledi. Sizcce psikolojik yardima ihtiyacim var mi?

Cevaplar ve yardimlar icin simdiden tesekkürler.

 
benim de resim ogretmenimle sorunum vardi, ve surekli resimleri yetistiremedigimi goruyordum, dusuk not aliyordum vs vs. Inanilmazdi. O zaman cok ugrasmissiniz, caninizi yakmis, bilincaltinizda yer edecek kadar kotuymus durum. ben oyle yorumladim kendiminkini. Yardim almadim, gecti gitti.


  • gunes123  (02.03.22 22:50:54) 
Bence normaldir, rüyanın konusundan bağımsız herkesin başına gelen bu tür durumlar var sanıyorum. En yaygın örnek askerliğini yapmış nerdeyse her erkek mutlaka ara sıra tekrar askere gittiği kabuslar görür.


  • uvcray  (02.03.22 23:00:53) 
xkcd.com

O kadar herkesin başına gelen bir şey ki üzerine bu kadar düşünmenize gerek yok.

(bkz: rüyada sınava girmek) şurada aynı dertten muzdarip olanlara da bakabilirsiniz.
  • kobuzchu kiz  (02.03.22 23:47:37) 
"Hala haftada en az bir ya da iki kez"
Bence sizi strese sokan bir durum var hayatınızda. Ben de görüyorum bazen ama sizinki çok sık gerçekten. Ben kendim sizin gibi olsam bunları düşünürdüm ilk olarak.

  • sevilen progressive türkücü  (03.03.22 00:05:57) 
Üniversite bitene kadar lise ile ilgigi gördüm bu rüyaları. Üni bitti bir daha lise sınavlarını görmedim bu sefer üni sınavları başladı. Rüyaları gördüğüm zamanlar arasında ortak nokta bulmaya çok çalıştım ama bulamadım. Bazı rüya konuları çok fazla insan tarafından görülür. Örneğin askere geri çağırılma, tuvalet yapacak yer bulamama. Sınav rüyaları da bunlardan biri ve psikolojik yardımla çözüleceğini şahsen düşünmüyorum.


  • cilekli krep  (03.03.22 00:52:18) 
Evet herkes görüyor bu rüyaları. Ama herkes sizin dediğiniz gibi haftada en az bir kere görmüyor. Bence destek almalısınız.


  • pispinti  (03.03.22 08:26:39) 
Anksiyete rüyaları olarak biliniyor. Ben yatmadan magnezinc alırsam daha neşeli rüyalar görüyorum. Bir deneyin


  • spankenstein  (03.03.22 10:42:10) 
Üniversiteyi bitireli 25 sene, liseyi bitireli 30 küsur sene oldu. Geçenlerde gördüm rüyamda lise diplomasının geçerli olması için bir sınava girmem lazımmış. Arada görüyorum bu rüyaları, ya da aslında geçtiğim bir dersin dokümantasyonunu kaybetmişler tekrar vermem gerekiyormuş. Bir sıkıntıyla uyanıyorum. Bir de her pazar günü sabahtan içimi kaplayan "bitirmemiş olduğum ödev kaldı mı" stresi.
Bunların hepsi eğitim sistemimizden bize yadigar. Hani istiyorsanız yine alın psikolojik desteği ama bu rüyaları görmeyen var mı diye merak ettim.

  • SiyamkedisiZorro  (03.03.22 12:23:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.