[]

İyi hatip nasıl olunur?

Nereden başlamak gerekir, kaynak kitap, youtube tavsiyeniz varsa alabilirim.




 
şimdi herkesin en az 4sene okuduğu halde o meslekte bir yere gelmesinin en az 10 sene olduğunu düşünürsek en az 10 sene çevrene insanları toplayıp seni dinlemelerini sağlaman lazım

zaten türkçe için kitap vb şeylere ihtiyacın yok çünkü orada yazanları halk bilmez halkı da yazacak kitap henüz piyasada yok.
  • duyurukullanıcısı  (02.03.22 21:40:39) 
Katı bir yaklaşım belki ama "olunmaz, doğulur". Bu bir yetenektir ve doğuştan sahipseniz üstüne gidebilirsiniz. Tabi ki ülkede herşeyin bir kursu var, bunun da var, ama yıllarca bu kurslara gidenlerin sonuçta kürsüde çıkıp robot gibi konuştuklarını görüyoruz hep. Ben akademisyenim bu arada, hitabet işinin tam içindeyim. Kurslar, Youtube videolar vs. bazı teknikler öğretiyorlar ve onları uygulayanlar bildiğin robot gibi konuşuyorlar.

Bu işin tek püf noktası rahat olmak. Bu kadar. Eğer topluluk karşısında rahat konuşmayı başarabiliyorsanız doğuştan hitabet yeteneği çıkar ortaya. Yoksa da yine robot gibi konuşmaktan iyidir.

O yüzden hatipliğe değil de anksiyeteyi yenme üzerine gitmek daha mantıklı.
  • Kayzer1919  (03.03.22 04:38:20 ~ 04:39:37) 
Hitabet kursları var.


  • el conquerador  (03.03.22 05:14:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.