[]

recruiter ile görüşme

linkedinden yurtdışında bir ik danışmanlık çalışanı bana yazdı bi görüşelim diye. ve size sorularım var.

ilk adımı o attı : ) belli bir pozisyon için başvurmamıştım. sadece eklemiştim, mesaj attı gelecek iş planların ne, yardımcı olalım, iş arama sürecinde destek olalım minvalinde. bu arada aktif işe alım yaptıkları 2-3 ilan var ama ilan dili ing olmadığı için (o dilde yeterli değilim) ben direkt başvurmamıştım ve düşünmemiştim.

neyse ben de şöyle şöyle işler bakıyorum, tanışmak görüşmek çok isterim dedim.

o da tekrar harika, bunları ve detayları telefonda görüşelim demiş.

telefonda nasıl bir mülakat olur?
skype mı teklif etsem, daha rahat olurum gibi geldi.
anladığım kadarıyla bir işe yerleştirelim komisyonumuza bakalım kafasında mid junior bir headhunter. bu yolla bana bişeyler çıkar mı?

2 gün sonraya falan randevu versem :çok mu geç olur? ay hiç hazır değilim :/

son olarak linkedinden mesai saatleri dışında mesajlaşılır mı? gece karar verip dönsem mi yoksa yarın mı yazayım?

teşekkürler.

 
- linkedin'den her saat mesajlaşılır, asenkron bi iletişim yöntemi, müsait olunca cevap yazar.

- telefonda mülakat normal mülakat gibi, ben daha rahat ediyorum video olmayınca hatta.

- bir şeyler çıkabilir. muhtemelen siz kendinizi anlatırsınız, size uygun bişeyler varsa gönderir arkasından. yoksa da sizi database'e atar, ileride denk gelirse arar. beni 3-4 yıl öncesinde konuştuğum recruiter'lar arıyor halen.
  • plutongezegendegilmi  (02.03.22 20:52:10) 
Birsey cikabilir.Recruiterlarin cogu bu isten ciddi bir komisyon aliyor. Yani ise uygun oldugunuzu düsünürse o isi ve oturma vizesini almaniz icin herseyi yapar. Tavsiyem kaybedecegim ne var kafasinda girip hic stres yapmadan sorulara dürüstce cevap vermeniz.Bu yolla almanyada IT alaninda is bulan bir kac arkadasim var.

Hic bi bok olmasa bile deneyim olur:)
  • allstar  (02.03.22 22:46:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.