[]

Üşümek ve düşük yağ oranı üzerine

Yağ oranım eskiden epey azdı ve zayıftım, çok üşürdüm. Şimdi ortalama seviyelerde. Soğuğu kolaylıkla hissetsem de çok üşümüyorum. hatta geçen yaz ve sonbaharda epey terledim ömrümde ilk kez.

Ancak yağ oranımı tekrar düşürüp kas oranımı arttırmayı planlıyorum önümüzdeki aylarda.

Kas oranının artması üşümeyi azaltır mı? Yağ oranım azalınca eskisi gibi mi üşüyeceğim? Üşümeyi etkileyen tek faktör yağ oranı değildir ama sanırım en başat faktör bu.

 
Yüksek yağ oranına sahip olduğun kadar sıcak hissetmezsin ama düşük yağ-kas oranına göre yine avantajlı sayılırsın.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (02.03.22 18:52:35) 
Kas oranını artırmak üşümeyi azaltır. Kas aynı zamanda vücudu ısıtan da bir şey. Yağ sadece ısıyı tutar, kendi ekstra ısı sağlamaz. Hatta kilolu ama kasları zayıf kişiler daha çok üşürler.


  • crimson man  (02.03.22 19:34:47) 
ben düzenli omega 3 kullanmaya başladıktan sonra üşümedim hiç. ne alaka bilmiyorum ama öyle bi etkisi oldu bende.


  • ehti  (02.03.22 20:17:03) 
@crimson +1

kaslı kişilerin metabolizması daha fazla çalıştığı gerçeğinden yola çıkarak kaslı kişiler daha az üşür diyebiliriz. ne kadar çok kan akışı = o kadar sıcak vücut.

biz ayı değiliz, yağ oranı ve üşüme ilişkisi bizde pek geçerli değil. insanoğlunda ekseriyetle beyaz yağ hücreleri bulunur. soğuk duş yöntemiyle vücudumuzdaki kahverengi yağ oranını bir miktar arttırırsak daha az üşürüz ve bağışıklığımız güçlenir. tabii kahverengi yağ oranını arttırmak ekstra yağlanmak anlamına gelmiyor.
  • motosiklet burclu adam  (02.03.22 23:27:17 ~ 23:27:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.