[]

Cryptopara hakkında bir soru

2013 yılından beri takipteyim ve sürekli alım yapıyorum. Yalnız satış yapmıyorum. Artık piyasaları okuma konusunda az çok tecrübe edindim, nerede alınır görebiliyorum (tabii ki %100 garantisi yok) lakin düşükten aldıklarımı yükselince satmıyorum, onun yerine ledger wallet'a atıyorum ve unutuyorum. Sizce bu bir hata mı? Diğer tecrübeli arkadaşların yorumlarını dinlemek isterim.




 
Shitcoin almıyorsan uzun vadede bu da olumlu bir tercih.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (02.03.22 18:24:47) 
michael saylor'ın askerleriyiz, hodl forever.
büyük düşüşlerde shortlamazsam kendimi enayi gibi hissetmekten korkuyorum ama pişman olduğum zamanlar da oluyor. Hem kriptosuna göre değişir hem de nasıl bir yatırımcı olduğunu iyi bilmek lazım. diplerden topluyorsan en iyisini yapıyorsun bence.

  • tiny penny  (02.03.22 18:32:01) 
Hocam ben döngülere inanıyorum o yüzden sürekli tut mantıksız geliyor bana.

Hani hep altın al tut derler ya altının 2011-2018 grafiğine bakın hep zarar yazmış, maliyete geldiğinde de bir miktar kara geçtiğinde de zarar yazmaya devam çünkü o sırada kazanabileceklerinizden feragat ettiniz.

Kriptoda daha kısa döngüler var ama bir yıl falan beklemem düşüş trendinde çıkar uygun fırsat beklerdim ben.

Elbette hangi kripto paraları tuttuğunuz da önemli. Bir shitcoini yıllarca tutsan ne eninde sonunda çok büyük getirilerden sonra çöp oluyor yüzde 90'ı. Benim mew 0 tutarlı bir dünya koinle dolu :)
  • chicha_v2  (02.03.22 19:44:26) 
@chica

eth xmr ve neo alıyorum sadece.
  • Stoneface  (02.03.22 20:41:55) 
o noktada şöyle kötü bir şey var, ben de zamanında xmr ve neo alırdım elimde hala da var (eth'i konu dışı bırakıyorum) onları tepede satsaydık daha iyi ederdik.

Bende 2021 yılında bile Neo takıntısı vardı ama Neo'nun pek de yeni bir şey yapamadığını görüp farklı sulara açılmak lazım. 2017-18'de Neo coştu, geçen yıl nft'ler ile Sol, Luna vb. uçtu. Metaverse muhabbeti çıktı Sand, Mana (ki bu 2018'lerde de vardı) coştu.

Dönemin şartlarına göre farklı şeylere geçebilmek lazım. Örneğin birkaç yıl önce DeFi rallisi olmuştu. Ben onu kaçırdım o sıralar sadece hodl modundaydım ama ne paralar kazanıldı.

Mesela Decentralized Finance ürünleri ile eldeki ether, luna, sol vb.ni collateral olarak gösterip kredi alma işleri bir fırsat (krediyle yatırım yapıp ek bişey kazanırsan)

Yield farming işleri düşerken de çıkarken de avantaj sağlayabiliyor. Bu keywordler ne bilmiyorsanız araştırın biraz. Yenilikleri takip etmek lazım bence.

Fakat dümdüz her ay belli para atıyorum duruyor diyorsanız Btc, Eth dışındakiler her zaman risk.
  • nhk ni youkosu  (02.03.22 20:55:17) 
şimdilik btc ve eth hariç hata bence. bir süre sonra modası geçiyor diğer altların shitcoin olmasa bile.


  • oxit  (03.03.22 15:56:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.