[]

Diyetisyenler böyle mi çalışıyor?

Online diyetisyenlik hizmeti alıyorum. Kan testi dahil gerekli bilgileri bana gönderdikten 10 dakika sonra liste gönderdi. Belki hazır listedir. Gönderdiği listenin kalori hesabını yaptığımda günlük almamı istediği kalori yaklaşık 1300-1400 kalori. Kahvaltı normal kahvaltı, öğlen ve akşama zeytinyağlı sebze yemeği ve salata vermiş, ara öğünler var tabi. Spor yok şuan. Bu şekilde sağlıklı kilo verebilir miyim? İstediğim 63 kilodan 60a sadece sayısal olarak düşmek değil, yağ oranımı azaltmak.




 
Profesyonel bilgim yok ama

Kadınsınız tahmin ediyorum
İnternette günlük almanız gereken yaklaşık kalori hesabı mevcut
27 yaşında 1.60 boyunda sizin kilo için 1300 -1400 kalori ile kilo verebilirsiniz gibi gözüküyor.

www.calculator.net

Spor yoksa sadece yağdan vermeniz mümkün değil kastan da kaybedersiniz, spor varsa kası korursunuz.
  • ceketimi alip cikcam  (02.03.22 18:07:29) 
İnsanlar bedenimiz üzerine birçok şey keşfetti ama diyetisyenler hala yirmi yıl önceki listelerle çalışıyorlar. Şevkinizi kırmak istemem ama bana aşırı mantıksız geldi. Hem spor yapmayacaksınız hem de günde 3+ öğün yiyeceksiniz.


  • ruhen hastayim ben  (02.03.22 18:16:26) 
Kadınsan kabul edilebilir erkeksen sıkıntılı.


  • Kaleci Saçlı Forvet  (02.03.22 18:21:04) 
Ya böyle sıfır protein ve sporsuz diyet listeleri bana scam gibi geliyo.

Yeterli kalori almazsan verirsin 3 kilo, yağ oranın da düşer biraz, ama sonuçta kas kaybedeceğin için sağlıksız olur, metabolizman yavaşlar vs.

Zaten vermek istediğiniz 3 kilo ise normal yeme rutininizi biraz daha protein ağırlıklı hale getirip günde 1 saat koşun ya da pilates falan yapın. 1-2 aya halledersiniz.
  • plutongezegendegilmi  (02.03.22 19:00:12) 
Malesef ulkemizde diyetisyenlik çok sıradan ellerinde hazır bir liste var sanki hesap makinesi gibi.

Her insanin öyküsü vucut formu farklı haliyle beslenme düzeni de farklı ama diyetisler sablon olarak aynı kafadalar.

Sabah yumurta 1 dilim kepekli ekmek peynir zeytin. Yok ara ögün yok çorba kasigiyla sebze yemegi vs vs.

Öncelikle vucudunu tanı, intermitigin fasting aralıklı orucu araştır 2 yildir yapiyorum çok memnunum.

2. Instgram da dr.rengin börekçi var onu takip etmenin siddetle tavsiye ederim.

Hafta da 1 kez 36 saat açlık ile otofaji yapiyorum 16-8 aralıkli oruc beslenme düzenim.

Sacma sapan ara ögünlerle kan sekeri ve yag yakiminin önüne geciyor diyetisyenler.
  • Fritz-X  (02.03.22 20:44:19) 
ben bizim ilcede her ay farkli bir diyetisyene gittim, listeler hep ayniydi. tabi ki ayni olacak kahvalti vs. ama copy paste gibi bir aynilik. tavsiyem devlet üniversitesi mezunu, hacettepeli varsa ona git. bir tek o diyetisyen bana makina gibi degilde insan gibi davranmisti, verdigi listede ananas olmayan tek o vardi. demek istedigim sürdürülebilir ve günlük hayata uygundu söyledikleri.


  • Coma  (02.03.22 21:58:11) 
benim tanidigim uc diyetisyen de boyle calisiyordu. kilo verirsiniz iste ama yagdan veremezsiniz ve surdurulebilir olmaz. Acik havada bir saat yuruyun her gun spor yapamasaniz da. spor surrdurulebilirligi direkt etkiliyor.


  • gunes123  (02.03.22 22:08:37) 
Malesef çoğu böyle. O kadar ezbere iş yapıyorlar ki benim düzenim şöyle değişecek diyince bi program oluşturamıyorlar.


  • cilekli krep  (03.03.22 00:58:11) 
Bugune kadar 4 ayri diyetisyenle calistim, hepsi de( biri haric gerci) hep benim duzenime, istegime uygun listeler hazirladilar.
Bu seneye kadar gec kalkiyordum o yuzden hep gec kahvalti ve 2 ana 1 ara ogun seklinde yapiyordum. Bu sene erken kalktigim icin 2 ana 2 ara ogun olmasina karar verdik diyetisyenimle. Bu arada sporsuz kilo vermek de gayet mumkun. Mezurayla olcum yaparsaniz yagdan gittigini de goruceksiniz zaten. Benim belim 10 cm civari inceldi. Spor olarak sadece yuruyus o da okula, ise giderken falan yurumem yani. Ekstra bir cabam olmadi.

Kalori miktarınız için de boyunuzu bilmediğim için bir yorum yapamıycam benim şu anki listemin de 1250 civari olması lazım. 1400 dü bana fazla geldi o hafta kilo verememiştim bu hafta düşürdük biraz.
  • carmenta  (03.03.22 01:32:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.