[]

outside IR35 nedir?

merhaba. yazılımcıyım. contract based ilanlarda böyle bir ibare görüyorum. biraz araştırdım ama çok anlayamadım. türkiye'den şahıs şirketi kurup yurtdışına fatura ile çalışan arkadaşlarım var. vergiyi şahıs şirketleri için türkiye'ye veriyorlar. aşina olanlar biraz bilgi verebilirse çok sevinirim.




 
ingiltere icin sanirim durum.

ozet olarak, inside ir35 olunca daha fazla vergi oduyorsun ( normal calisanla ayni vergi), outside calisiyosan fix %20 civari bi vergi veriliyor.
  • fakyoras  (02.03.22 23:27:09 ~ 23:27:34) 
Bu calisma yontemi ingiltere'de calistiginiz isin karsiligini kendi sirketinizden fatura keserek aldiginiz yontemdir. Calistiginiz gunler icin gunluk ucret karsiligini kazanirsiniz, calismadiginiz gunlerde ucret almazsiniz ve herhangi bir personel hakkiniz izin gibi yoktur.


  • mesutcang  (03.03.22 12:54:17) 
Yeni bir vergi düzenlemesi.
Başvurup vaktinizi bile harcamayın derim :)

Olay şu
Ankara anlaşması veya başka bir çeşit göçmenlik durumu ile İngiltere'ye giden yabancılar
(mesela ben)
Kalıcı oturum alana kadar bir iş yerinde çalışan olamıyorum.
Sadece kendi şirketimde çalışabiliyorum.

Bu da beni kontratlı çalışmaya itiyor
Kontratlı çalışmanın da 2 yolu var
Inside IR35
Outside IR35

Inside IR35, her gün ofise gidebileceğiniz, ay sonunda iş yapsanız da yapmasanız da belirli bir ödemeyi alabildiğiniz, kendinizi soranlara o firmanın çalışanı gibi tanıtabildiğiniz bir yapı, daha bir sürü vergi manasında tantanası var. Başka iş alıp almamanıza, iş aldığınız firmayla olan kontratınızda izin verilip verilmeyebilir, sözleşmeli çalışan gibisiniz yani, kovulursanız bi ön haber süresi, bi tazminatı da olabilir

Outside IR35, size bir iş veriyorlar, siz de o işi süreç sonunda teslim ediyorsunuz demek, arada işi takip etmek için toplantı yapabilirler, ama işi siz mi yaptınız, başkasına mı yaptırıyorsunuz soramaz veya karar veremezler, size bu işi yapmanız için yol yemek bilgisayar bok püsür veremezler. Soranlara, kendi şirketinizin çalışanı olduğunuzu söyleyebilirsiniz, aynı anda çok müşteri alıp, hepsinin işini yapabilirsiniz kimse karışamaz vs vs. Ama aynı şekilde, tamam istemiyoruz hadi bye bye derlerse de hiç bir yaptırımınız yok.

Market açmışsınız da, müşteri bekliyor gibi yani.


Ama ikisi için de ingiltere içinden bir şirket isteniyor.
İngiltere içinde şirket kurmak için de burada oturumunuz olmalı falan filan.

Siz başka ülkeden derseniz o bambaşka bir iş.
  • Corc  (03.03.22 13:07:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.