[]

Rus kız arkadaşa iş bulmak

Öncelikle şu an avrupada bir ülkede okuyan rus kız arkadaşım var ve savaş nedeniyle ve önceye dayanan burs alımında sorun çıkması üzerine ciddi ciddi türkiyeye gelip çalılmayı düşünüyor. Yaşadığı ülkenin anadilini c2 seviyesinde istemesi nedeniyle orada çalışacak iş de bulamıyor (bölümü ingilizce ve depresyona girdiği için çabalamak dahi istemiyor. Öte yandan ona parasal destek yapan annesinin de işleri savaş yüzünden kötü durumda.

Kendisi Moskova devlet üniversitesinden avukatlık mezunu. Ama mesleğini yapmak istemiyor.
Avrupada turizm yöneticiliği üzerine yüksek lisans okuyordu ama muhtemelen yatım kalacak.
C2 seviye ingilizcesi (ielts 75 puanı var) ve anadili olan rusçası var fakat sorun şu ki türkçesi hiç yok. A1 seviye bile değil.
En azından ihtisas alanlarıyla ilgili bir işte çalışmak istiyor.
İstanbulda benimle yaşayacak.

Ona iş bulmamı istedi, ben de ingilizce bir cv hazırlamasını istedim fakat hangi sektörlerde yabancı uyruklu birini işe alırlar bilemedim. Örneğin istanbul tic. Üni. Yabancı uyruklu öğrenciler için bir öğrenci işleri elemanı arıyor. Buna başvursak geri dönüş alınır mı? (Soruyu genel olarak algılayın lütfen, bu örnek özelinde değil) yani bu tip işlerde türkçe bilmeden alım yaparlar mı? Yabancı uyruklu olması elenme sebebi mi? Hangi tür işler yapabilir?
Atıyorum rus avukat arayan ofisler bulunabilir mi türkçe bilmeden?


Ek soru: bir iş arama süreci olacak diyelim. Ben vizesinde sorun çıkmaması için bakıcı gösterip iş vizesi alabilir miyim? Maliyeti ne olur?

 
Gerçekmolmayam bir yola girmeyin derim öncelikle. Önce Türkiye’ye dil kurduna gelip oturum izni alabilir. O sırada burada şirketlere gidip iş arayabilir. Şirket sponsor olup çalışma vizesine çeviriyor.

Sağlık turizmi yapan estetik merkezleri, dış ticaret, turizm, çeviri şirketlerine başvurabilir. Siz şimdiden ilanları inceleyebilirsinniz.
  • kaset  (02.03.22 01:41:46) 
Firmalar iletişim ve çeviri konuları için çeşitli dil bilen elemanlar arıyorlar genelde. Çalışma izni konusunu bilmemekl beraber Rusça ve İngilizce bilen bir kişinin rahatça iş bulabileceğini düşünüyorum. Rusça arayan tarzda ilanlara bakarsanız bir şeyler çıkar


  • biravekahve  (02.03.22 08:55:35) 
Kanka bir acun medya ya cv atın. Ne olur ne olmaz.


  • allah yazdiysa bozsun  (02.03.22 09:47:09) 
İelts 9 puan uzerinden diye biliyorum, haliyle 75 mumkun değildir. Toefl’dan 75 ise de C2 değildir ingilizcesi, dolayısıyla orada biraz gariplik var. Eger IELTS’ten 7.5 demek istediyseniz de o da C2 değil. Bunu neden soyluyorum: Istanbuldaki birçok ingilizce kursu yabancı kişileri işe alır. Turkiye’de bir CELTA kursuna kayıt yaptırsın bir aylık full time, sonra turist vizesi ile gelip kursa katılsın. Sonra o sertifika ile ingilizce kurslarına basvursun. Hatta bircok dandik ozel okulda da is bulabilir. Alanı değil tabii ama belki ilgisini çeker. Ama bu Ingilizcesinin C2 oldugu bilgisi ile gecerli.

Bazı ceviri burolarını deneyebilir. İngilizceden Ruscaya, Ruscadan İngilizceye vs ceviri icin.
Lojistik firmalarını deneyebilir.
  • sopiro  (02.03.22 15:57:18) 
@sopiro evet 7.5 yanlış söylemişim. Seviye de c1 miş


  • filipis  (02.03.22 22:37:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.